Klasslista 9B

Jag har blivit bjuden på återträff och fick idag klasslistan från min gamla högstadieklass, MEN jag ska nog faktiskt inte gå. Kände först att jag nog ville, men har tappat lusten helt. Varför inte? skulle säkert någon fråga, men då säger jag, varför??? De jag umgicks med kan jag träffa ändå när jag åker neröver senare i vår och måste erkänna att nu sedan jag fick fast dagtidsjobb har jag inte lust att hålla på att åka och fara 100 mil tur och retur över en helg... för att träffa gamla klass-/skolkamrater som man i princip inte har något alls gemensamt med längre. Ge mig 10-15 år till så kanske jag är mer sugen, men nu? Näe... ska man stå där och säga vad man gjort de senaste 15 åren. Jag gick gymnasiet 4 år, va till USA, va med om en bilolycka, börja plugga på högskolan, gifte mig, köpte hus, skilde mig, tog ut examen, blev sambo igen, fick jobb, vill ha barn... Näe det är väl saker som jag  likväl kan skriva i ett massmail om de är intresserade eller på den där baramba-hemsidan. Oj nu låter jag bitter *ha ha*...

Men för att vara ärlig så har jag en liten klump i magen över det här med att träffa sin gamla högstadieklass, vilket i och för sig inte är saker jag inte tänker gå in på nu och allra minst här. That's it! Nej så någon återträff blir det inte för min del!!! Jag fixar en återträff och skvallrar med de andra tjejerna sedan istället.

Nu ska jag göra något vettigt innan älskling kommer hem.

En sån karl

Hörde den här på radion tidigt i morse och nynnar sen dess =)...

Han går som en karl
Han ser ut som en karl
Med en kropp som en karl
Och han kysser som en karl ska
Han har charm som en karl
Han är fräck som en karl
Nonchalant som en karl
Och han rör sig som en karl ska


Men djupt därinne
Har han ett barnasinne
Och jag ska ge allt vad jag har
Till denna underbara karl
Så han blir min för hela livet
Visst kan han som en karl,
Se vad kvinnorna har
Och han ger när han tar,
Med en styrka som en karl har
Jo, han ljuger ibland
Och han dricker ibland
Men det struntar jag i,
För jag vet ju vad den karln har
Och när jag vaknar
Är det hans famn jag saknar
Ja, jag ska ge allt vad jag har
Till denna underbara karl











Så han blir min för hela livet
Åh, en sån karl
Vilken karl
Ja, jag ska ge allt vad jag har
För denna underbara karl
Han ska bli min för hela livet
Ja, han ska få allt det jag har
För denna underbara karl
Han ska bli min för hela livet
Mm, en sån karl
Åh, vilken karl
Mh, en sån karl



*Suck*

Sängdags

Så var det återigen sängdags - jag tycker dagarna går så hiskeligt fort hela tiden.

Det var lite konstigt att inte åka till stallet igår, inte heller idag, igår greja jag med lite annat och idag var jag på en liten avtackningsfest för en av mina kollegor. Synd att han ska sluta tycker jag för han är verkligen en frisk fläkt i fikarummet och korridoren.

Har i princip suttit fastklistrad framför datorn idag och jobbat i excel, försöker reda ut lite siffror till bokslutsspecarna som ska vara klara till på fredag. Än brinner det inte i knutarna, men lite klurigt är det allt när man inte hittar knuten som ska knytas upp om man säger så... Att jobba med siffrorna från bygg- och miljö har jag inga problem med, dem har jag ju jobbat med hela året, men när jag får nystan från bland annat kommunledningen blir det klurigare. Det är som inte bara en verifikation på balanskontona där inte. A ja, jag får helt enkelt fortsätta imorgon.

Imorgon blir det frissan också - ska bli skönt. Blir nog bara att toppa håret för att nästa gång jag går göra något mer seriöst, frågan är bara vad??? Färga orange kanske *ha ha*.

Natti natt

12 dagar med Gigo

Nu är 12 dagar med Gigo slut.
I fredags tog jag en promenad eftersom jag var så oerhört trött efter jobbet och bara ville hem i princip. Men att promenera 30 minuter med häst är faktiskt jobbigt.

Igår, lördag, va jag dit före alla andra kändes det som =), mocka och dona, städa L:s skåp medan snön yrde utanför stallet. Efter många vändor fram och tillbaka konstatera jag att han nog fick stå på grund av snöyran. Fick höra idag att jag nog gjorde rätt i det eftersom snön hade piskat i ansiktet.

Idag däremot när det var tung snö vilket ledde till styltor va jag ut och jag fick sällis av A och hennes häst Mathilda. Det var skönt. Gigo skötte sig bra. Vi red bort och klättra lite vid ridskolan så hästarna fick jobba ändå.

Imorgon kommer L hem =), då får hon ta hand om honom ett par dagar *hi hi*. Fast nästa söndag ska jag fråga henne om jag får låna honom till ridhuset då KRK lånar det och kan vara kul att rida för någon kanske.

Nu är det lite mat och sen en promenad hade jag tänkt.

Snön lyser vit på taken...

... endast Jenny är vaken.

Det är väldigt vitt ute och det kommer mer *mysigt*, fast sen är ju fördelen om det ligger kvar såklart.

Ska ta och fixa lite frukost och väcka min älskling =) som ska ut och fara idag igen =(. Återkommer senare.

Carpe Diem!

Snart hemgång

Helt trött i huvudet, mycket här på jobbet så här inför bokslutet. Lite problem att lösa, blir dock skönt när de är "lösta".

Hur som.... i onsdags var jag ju och red igen - kanske inte så ovanligt. Red nästan till Högbo Bruk och han var väldigt duktig trots att han försöker testa mig hela tiden.

Igår var det lite födelsedagsfika hos Lottis och tacos som är så gott *smaskens*.

Nu väntar jag mest på att klockan ska slå 17 så att jag kan stänga ner och bli hämtad av min alldeles för snälla älskling. Åka till stallet och ta en promenad, sen ska det bli skönt att få lite helg.

Gigo dag 7

Nu så har jag fått den där vita snön som jag så fint önskat mig och vad blir det av den då tror ni - tung och blöt snö som med all säkerhet är borta i nästa vecka om det inte kommer lite till och på en gång blir lite kallgrader.

I måndags när jag var ut snöa det ju för fullt, likaså igår (dag 7), men då var det sådan där tung snö och vad händer? Jo, snöstyltor på stackars hästen. Lyckades ändå göra många fina övergångar och en hel del halter med ryggningar och några förflyttningar. Det är så roligt att jobba med lösgörande övningar när man får svar på hjälperna på en gång. Galopp utomhus lär tyvärr vänta tills jag känner mig 110 % säker på alla punkter (häst, underlag och mig själv =) ). Tänkte prata med L så att vi kan gå ner till ridhuset och träna lite, jag får nog fixa medlemsskap på Högbo ridklubb också (är medlem i Kungsgårdens ryttarklubb). Sedan får jag nog ta en och annan lektion.

När ridningen känns så här givande och rolig då är det i princip bara och köra på och träna på de punkter som behövs. Ja det är spännande helt enkelt. Jag vill, jag vill, jag vill!!! =D

Carpe Diem!

Helgen

Efter stallet i fredags åkte jag på ICA och handla tacosgrejer och skynda mig hem, men då hade älskling redan hunnit hem och fått vänta i 10 minuter *skäms på Jenny*. Det var puss- och kramkalas och mat och mys i soffan med tidigt sänggående.

Lördag var vi till favvo-restaurangen Church Street i Gävle med Lotta och Pär för att fira Lottas födelsedag - det var inte helt fel *smarrismaskens*.

Mysigt att älsklingen är hemma nu i alla fall...

Puss å kram - ses på stan

Fyra pass med Gigo

Då så har jag hunnit med fyra pass med Gigo sedan sist jag skrev här. Torsdagen hade L fixat så att någon annan i stallet hjälpte till med mockning och mat eftersom jag skulle på kvällsmöte.

Fredag gick jag hem redan 14.30 från jobbet *lyx*, skyndade hem för att byta om och ut till stallet där jag försökte göra allt i rasande fart eftersom Johan skulle komma hem klockan 18.00. Tänkte prova på en annan väg, men hamna på en skoterled och det vet väl de flesta att en skoterled är allt annat än i gott skick utan snö på, så vände och red tillbaka, men hitta en annan väg in i skogen, tyvärr ingen trav då det var för osäkert underlag. Mycket sten och isigt. Hamnade efter många om och men på vägen som går mellan Högbo och Valbo så vi lyckades ändå vara ute i 40 minuter.

Lördag hade jag tänkt åka ut redan vid tio-tiden, men kom inte iväg förrän halv tolv. Blev en härlig tur bort till klätterbackarna vid ridskolan. Han fick jobba lite när jag utsatte honom för både upp- och nerförsbackar. Upp för en backe och sen ner samma väg och upp igen. Hittade lite olika vägar, synd bara på alla stora stenar som låg på de fina stigarna som går där, ännu tråkigare är väl att det finns någon "smart" människa som tycker man ska bygga hus runt omkring där. Jag och säkert många ryttare med mig tycker nog att det räcker gott och väl med de hus som redan byggts. Nå, hemritten gick bra, men jag tycker det är lite obehagligt att sitta så högt upp när man rider över bron - broräcket är ju en bit ner det. Och så blir jag irriterad på bilister som inte saktar in osv, fast jag tycker nog det är mer obehagligt än Gigo =).

Söndag kom jag ut en timma tidigare än lördagen - red bortåt på Forsbackastigen och in på en traktorväg, men fick vända när vi kom fram till en bro - hade ju inte en aning vart vi skulle hamna. Red vidare på grusvägen hur som och runt på vägen på vilken han stack för mig andra gången - gick betydligt bättre denna gången. Fast det brusande vattnet var visst lite läskigt.

Så idag hade jag sedan tidigare bestämt mig för en promenad istället för ritt och så blev det, men hade varit mysigt med en ritt eftersom det kommit en del snö. Fast att pulsa i nysnö med en häst som vill gå två meter framför är ett träningspass i sig =). Jag var genomblöt redan efter fem minuter och det tror jag inte beror på dålig kondis.

Imorgon blir det lite förflyttningar och halter bland annat - hoppas även på att få jobba lite i trav.

Imorgon kommer han :P

Äntligen, bara en natt kvar innan min älskling kommer hem *tihi*. Om fyra timmar lyfter hans flyg och han är på väg hemåt - så underbart!!!

Hade hit min underbara vän Lottis ikväll efter styrelsemöte i brottningen. Kan säga att det ska bli så skönt nu när jag avsäger mig mitt uppdrag där efter många års slit, sista året har känts ganska motvilligt. Har inte alls samma intresse för det nu som i början.

Hur som.... Lottis och jag snacka lite skit :P över en kopp the och så hade hon semla med sig *oopps* och jag som försöker äta GI, men jag antar att den försvann i min förbränning som nog ligger ganska högt nu när jag hållt igång så pass mycket. På lördag ska vi ta med oss våra karlar och gå på Church Street *mumma*, eller rättare sagt så är det Johan, P och jag som tar med oss Lottis för att fira henne lite i förskott. Och sen ska ju självklart vår allas lilla Lus/Lovismakaronis/Lova följa med. Det blir nog hur mysigt som helst.

Känner att jag varit vaken på övertid idag, men vad gör man inte för sina vänner =).

Imorgon ska jag förmodligen lära mig lite nya arbetsuppgifter *spännande*. Kommer att serva ekonomikontoret lite under bokslutsarbetet och kan på så vis lära mig använda många nya saker i de arbetsuppgifter jag redan har. Känner däremot att jag behöver vara betydligt tidigare på jobbet då jag tänkt gå tidigare imorgon för att fixa innan älskling kommer hem...

.... night night everyone.

Gigo dag 2

Orkade inte skriva något igår, var så trött eftersom jag var och simmade på lunchen. Fick instruktioner från idrottsledaren på rehab. Simningen är ju bra träning eftersom man blir mjukare i vattnet. Det var nyttigt i alla fall så nu ska jag försöka träna på andningen när jag simmar - behöver nog simma en gång i veckan i alla fall.

Åkte i alla fall hem efter jobbet och bytte om och ut till stallet på en gång (först var det meningen att jag skulle basta med Lottis och Jessica, men blev inställt). Det var verkligen en helmysig häst jag åkte till igår, vill verkligen vara nära hela tiden *hi hi*. Jag tycker om den där kärleken mellan männsika och djur för den är något alldeles extra inte för att jag på något sätt skulle välja bort kärleken mellan Johan och Jenny för utan den hade jag nog gått under - du är bäst min älsklingsjohan ;).

Fixade med mat, mockning och vatten (i vilket han bajsat *knashäst*) innan jag klädde på häst alla diverse skydd, täcken och reflexer och sen var det på med säkerhetsväst och hjälm, samt en massa reflexer och lampor på mig. Red sedan ner mot ridskolan i Högbo och då hade det börjat snöa så det var vitt och fint på backen. Gick helt okej förutom han blir helt stillastående när vi möter en människa - som att dom skulle vara konstiga =). Travade så gott det gick när jag red vid ridskolans hagar bort mot grusplanen, det var ju lite halvmjukt. Så kom vi då fram till ett stort stenrös som måste varit totalt livsfarligt och minns jag inte helt fel så tyckte Torres det där var lite läskigt också, han som var helt orädd för allt. Gigo gjorde något försök i att rymma hemåt, men jag lyckades, jag visade att "här är det minsann jag som bestämmer". Red efter många om och men förbi stenröset både bortåt och hemåt. Det blev en miljöträningsritt på 45 minuter - nyttigt både för ryttare och häst. Jag måste som bli lite kaxigare och inte låta någon sätta sig på mig *ha ha*.

När jag väl var tillbaka till stallet, har hoppat av och börjar gå gör sig den där jäkla i vanliga fall osynliga muskeln påmind, den där som man bara känner av när man ridit. Så jo då... lite måste jag väl ha arbetat ändå. Det känns ju bra att veta att man inte bara sitter på hästryggen och åker med =D.

Carpe Diem!

Gigo - dag 1

Då så har L åkt och kommit fram till Tanzania (fick ett sms i eftermiddags). Igår fixade hon Gigo själv, dock reds han inget igår. Ganska skönt när man kommer ut till stallet vid 17-17.30 och hästarna är inne redan, visserligen lättare att mocka i en tom box.

Till att börja med fick jag inte igen mina chaps här hemma ända upp *tjockvader*. Näe, men svårt att få vader som enbart består av muskler smalare, någon som vet hur man gör??? Känt är ju att har man fett istället för muskler så får man större mått på måttbandet *hm*. Redan efter att fixat höpåsarna konstatera jag att jag hade på tok för mycket kläder på mig - av med fleecetröjan och av med ett par strumpor och så gick det att dra igen chapsen ända upp. Hade in en massa ny torv, tur var väl att det varit plusgrader och torven inte var stenhård på sin förvaringsplats. Konstatera att jag nog ska överraska L med att röja upp i hennes skåp i sadelkammaren =). Hur var det nu... ordning på utsidan, men oordning på insidan *hm*

Gigo är ganska lik Torres - om jag inte är helt borta fast Gigo är ganska mycker mer gosigare. Kommer gärna och puffar på en och luktar en i ansiktet *hi hi*.

Red hur som iväg med reflexer och pannlampa på en TOKMÖRK väg, det var typ svart överallt runtomkring oss. Men idag hade jag gett mig f*n på att jag skulle fixa det, och jag gjorde det också. Red ända bort till Forsbackastigens slut där man kan gå över bron så man kommer fram i Forsbacka tydligen. Då jag inte såg mer än en halvmeter framåt typ så blev det bara skritt, men desto fler halter, ryggningar, fram-/bakdelsvändningar (har svårt för skillnaden) och skänkelvikningar och jo då - riktigt duktig var han att lyssna på mina hjälper, använde ganska långa tyglar så jag är stolt efter dagens ritt =D.

Nu ska jag äta och fixa lunch till imorgon, sen är det god natt (efter dusch såklart).

Strömavbrott och stavgång

Helt knasigt, men helt plötsligt började lamporna blinka och allt blev svart. Tur var väl det annars hade jag väl blivit ståendes i duschen hela morgonen. Började tända lite ljus här och var och det blev ju riktigt mysigt :P samt att jag började tänka på saker som att jag inte kunde äta omelett till frukost och "undra om man kommer in på jobbet nu" - tur var väl att strömmen kom tillbaka efter 10-15 minuter, fast då orkade jag inte göra någon omelett *ha ha*. Trampa iväg till jobbet och ja då visade det sig att hela Sandviken, Järbo och Årsunda varit strömlösa, kanske något mer ytterområde?

När jag kom hem tog jag med mig stavarna ut och gick, skönt med lite sällskap eller vad säger ni =D. Det blev en annorlunda promenad, kändes liksom mer i armarna i alla fall - i det berömda "gäddhänget" så det var nog mer än väl behövligt.

Snart dags att gå och lägga sig, är faktiskt trött.

Fyra nätter till.... *längtar*

God morgon/förmiddag

Det var en bra film - var med Carro och Em på Australia igår. Den var bra, men lång =). Och jag fick mina pop-corn =P, det var riktigt smarrigt. En godis tog jag ur Carros påse också, EN! Det tycker jag var duktigt av mig. Kom hem och i säng runt 02.00 inatt *gäsp*, var med hem till Em en sväng och titta hur hon bor... och hennes dataspelande sambo *hi hi*. Jag fråga tjejerna vilken deras första film som de såg på bio var. Min tror jag var Ronja Rövardotter eller möjligtvis Strul med Björn Skifs - då tyckte de att jag var gammal =( *ha ha*.

Det regnar här idag, trist, jag som vill ha snö som lyser upp när jag ska rida om kvällarna *hm*. Blir det dessutom kallt på kvällen så blir det halt på vägen och då kan man bara skritta *skittrist*. Jag ska i alla fall ta en promenad snart, "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder".

Tur att det finns msn, faktiskt, i alla fall när jag är här och älskling är i Kina. På fredag när jag vaknar sitter han redan på planet hem och det är i alla fall bra =). Tänkte gå tidigare från jobbet då för att hinna till Gigo innan Johan kommer hem så antar att jag måste jobba mycket resten av veckan, komma tidigt och så för att jobba undan lite. Ikväll blir det i säng tidigt - 21.00.

Nej, nu ska jag göra mig iordning och ut i regnet. Ha en bra dag.

Skoskav

Dumma ideér man får ibland. Igår var L hit och hämta min camelback, eller ja bara vattenpåsen, hon berätta att hon eventuellt skulle åka och titta när hennes dressyrtränare skulle rida för en annan tränare (nu pratar vi ryttare som tränar och tävlar på hög nivå). Åh va kul tänkte jag, så sa till henne att ringa mig om hon skulle åka så skulle jag hänga på. Myckte riktigt, vid kvart över åtta i morse ringde hon och jag klev upp och börja göra mig iordning. Så slår mig ideén när jag sitter och äter frukost att jag kan ju åka med henne dit och promenera hem eftersom jag ändå tänkt ta en promenad senare. Sagt och gjort...

Träningen var helt imponerande att titta på, såna där galoppombyten på diagonalen som man ser på tv ni vet, sånt träna hon på och shit, det var snyggt, tycker en annan som tycker det är skitsvårt att få till ett galoppombyte bara ändå utan att nästan flyga i luften *ha ha*.

Så var träningen slut och jag skulle börja promenera, men F*N vilken skoskav jag fick, det hade jag ju kunnat räkna ut efter gårdagens promenad. Om jag ändå kunde tagit tid på mig att sätta på plåster, men nej då och envis är jag också så jag lyckades knata hemåt i en hyffsad takt ändå *dumhjärna*. Hur ska jag nu kunna få på mig de nya stövlarna som gav mig skavet ikväll när jag ska på bio - får väl bli foppa-tofflorna *ha ha*.

Ha en bra dag - jag ska städa bort julen.


Äntligen fredag *weei*

Yes, som jag längtat, en hel kväll denna veckan då jag inte har något inplanerat (månd-fred alltså). Tog en promenad nu efter jobbet och blev helt plötsligt väldigt taggad till att försöka föra in en promenad om dagen om minst 30 minuter och jag tänkte faktiskt testa med stavar någon gång då och då. Det ska vara bra säger dom, jag har testat och det är faktiskt lite annorlunda än att bara gå utan. Axlar och armar får jobba lite och rumpan då såklart.

En vecka till Johan-darling kommer hem *weeei*, han ringde idag och sa Ni hao, som betyder hej. Okej, han sa inte så när jag svara, han sa ju hej, men ändå... på kinesiska är ju ni hao = hej. Sen hade han lärt sig vad "jag älskar dig" heter på kinesiska heter också, fast jag minns inte riktigt nu vad det var och vet ju inte ett dugg hur det stavas + en massa andra ord som t ex pistagenöt *hi hi*.

Nu är det snart Let's dance, ska stoppa lite mat i magen först bara, ska bli jättekul och se. Cissi var tydligen inte med i år, men Daniel da Silva är - han är grym. Duktiga dansare hur-som.


Mera dans

Yes, det blir fortsättning på den afrikanska dansen *wei*, fast först en månads uppehåll. Riktigt roligt är det och man blir glad, dessutom blir man riktigt svettig och vet ni, om man blir svettig då betyder det att det är lite jobbig träning som faktiskt ger resultat. Fast att det bara varit en gång i veckan märker jag det redan nu.

Nästa vecka ska jag simma lite, kanske en dag i helgen, vem vet, har ju en massa ensamtid att fördriva. Sen blir det dock en massa ridträning på schemat eftersom L åker bort.

Efter dansen var jag hem till "Lus"-familjen (Lovas familj) och nu har hon fått ett alldeles eget litet rum med Laban på ena väggen. Var iväg och köpte en byrå och sen fick jag mat :P *tack för maten*.

Nu ska jag sova så att det går över till att bara vara 7 dagar kvar.

Mörkerridning

Mörkerridning idag för första gången på riktigt länge, men jag kan nog tacka snön som fortfarande ligger på vägen och den klara himlen och en stor måne som lös upp vägen för Gigo och mig idag för jag tror inte ni kan hitta någon som är mer mörkrädd än mig - i vuxen ålder. Jag måste nog börja bearbeta det här.

Känns så kul att L vill ha mig som medryttare på hennes snälla men lite tokiga häst =). Det som också glädjer mig är att hon faktiskt inte var helt främmande för att jag rider med Gigo för någon, hon tyckte till och med att det nog skulle vara bra. Och faktum är att det är 20 minuters skritt till Högbo Ridklubb. Nästa vecka när hon åker till Tanzania kommer jag nog dra mig däråt en och annan sväng, kanske dels för ljusets skull, men även för att gå och klättra lite i backarna som finns bakom stallet - de är toppen =).

Ska snart in i duschen och sen blir det hopp i säng för i morse var det minsann inte lätt att kliva upp *gäsp*. Imorgon är det afrikansk dans efter jobbet.

Förresten - 9 dagar kvar =D.

11 dagar kvar

till älskling kommer hem, jobbigt när man bara är hemma och inget gör =(.

Ut till stallet idag, en uteritt på 1 timma. Gick väldigt bra, men det var kallt och vägen där jag red, där var det en massa snö. Ska ut på onsdag också, men då blir det ju kvällsritt och det kommer att dröja ända till den 17:e innan jag kommer rida i dagsljuset igen. Jag är mörkrädd!

Direkt efter stallet åkte jag till Seljansö och assisterade mina vänner i form av barnvakt, matat, bytt blöja, somnat, busat och lekt =D. En lus och en jabbadehutt.

Sen har jag bara varit hemma, varit en sväng till ICA och sen ut på en prom och nu är jag ju trött så då är det nästan sängdags.

Carpe Diem!

-19 grader

Gick inte upp jättetidigt idag, men inte sent heller (09.00), tittade på termometern eftersom jag tänkte ta en promenad lite senare. Och mycket riktigt, hela 19 minusgrader visade termometern *huttrar*.

Fixade lite god omelett till min älskling och mig som vi käka till frukost innan det blev puss- och kramkalas. Jupp, nu är han ute och far igen - 12 dagar ska han vara borta och denna gången har han tagit flyget till Kina. Måste erkänna att det är lite tomt här hemma nu, men jag kommer nog att ha fullt upp ändå så fort jag börjar jobba på onsdag.

Tog en riktigt rask promenad efter att Johan åkt, trots att jag var ordentligt påklädd frös jag (-15 grader när jag knalla iväg). Gick förbi och hjälpte till att måla i Lovas rum innan jag gick hemåt. Efter det blev det raka vägen till Valbo med Em och Carro =D - tack brudar för smakråden. Lite sallad på McD och nu ska jag bara slappa

Carpe Diem!

RSS 2.0