GOTT NYTT ÅR

Så var det sista dagen på 2008. Det är helt otroligt hur fort tiden går egentligen, fast kanske är så när man har roligt =).

Igår var en lång dag, kändes då så i alla fall, åkte ut till stallet på förmiddagen. Gick oerhört bra och L blev glad när jag ringde efter ritten. Skritt, trav, skritt, skritt och massa mera skritt och lite trav och en massa halt - trevlig kille den där Gigo =).

Åkte och åt lunch med Johan-darling som var hos Lotta och P för att målade Lovas rum. Sedan for vi in till Gävle: Johan, L och jag. Shoppade lite smått och gott, kött till ikväll bland annat :P. Nu ska vi åka och se om vi hittar resten av grejerna till maten ikväll.

Ta det lungt med raketer och dylikt ikväll. Carpe Diem!


27 december

Då så... nu är väl julen över?!? Dan före dopparedagen då man ränner runt efter sista klapparna och handlar sista julmaten, julafton = dopparedagen då man julbadar (va??? ja... vi julbadade faktiskt på julafton. klockan 07.00 var vi på badhuset och badade med bland annat lilla Lova), iordningställer en del av maten, äter, ser på Kalle Anka, Karl Bertil, delar ut klappar och äter ännu mer; juldagen ägnas åt att äta mer och kanske besöka de man inte inte var med på julafton; annandagen, nu vill vi bryta mönstret med ätandet, men måste ju äta upp skinkan som finns kvar och kanske hinna ut på rean en sväng. Ja alla dessa dagar är ju nu över därmed är väl julen också över... eller så kanske inte =). Granen får ju stanna inne en stund till och så länge den är kvar är det ju lite halvt om halvt jul dessutom var Johan och jag på rean idag, bytte en klapp och köpte dessutom en ny julskinka som är inne i ugnen nu =P.

Igår var jag ut och red en sväng, mycket folk var även ute i skogen och promenerade i det vackra vintervädret. Andra gången jag red Gigo och jag kan säga att det gick då undan, varken Gitzy, Torres eller Jolina har något att hämta där inte. Jag hade inga som helst planer på att prova galoppera än på ett tag, fast det hade han. A aj.... jag höll mig kvar i sadeln i alla fall och efter att jag fått ner min maxade puls till en mer normal kunde vi skritta hem i någorlunda lugnt tempo. Rida igen? Självklart - skam den som ger sig =D.

Nä nu ska jag nog ta och fixa lite mat: spagetti och köttfärsås ska få bryta julmatsätandet.

Carpe Diem!

Julstök och julgran

Skönt att ha julstökat klart och vi har fått granen på plats och klädd. Ute är det till och med vitt på backen =). Det är mysigt när det luktar gran och nu känns det faktiskt som jul.

Imorgon kommer mamma och lillebror, kanske koka lite knäck, fudge och kola *smaskens*, fixa en massa julmat och shoppa det sista.

Carpe Diem!

Peter Jöback och Gigo

Helt av en slump fick älsklingen och jag igår biljetter till Peter Jöbacks julkonsert i Läkerol Arena, Gävle. TACK JESSICA! Det var roligt, väldigt fint och jisses vilken röst han har =). Ja sjunga är han inte direkt dålig på. Till på köpet slapp vi tvätta en fredag kväll och får tvätta på måndag morgon istället. Efter konserten åkte vi hem och titta lite tv innan vi konstatera att det var sängen som gällde.

Idag var jag upp rätt tidigt - på en lördag. Ja, jag vet, men jag är oduglig på att sova länge när jag är ledig. Igår kväll efter Jöbacks konsert tog jag nämligen in hjälm, skor och chaps från lådan på balkongen. Det var dags för en ridtur idag. Preliminärt har det varit klart i över en vecka, men vi spikade igår Lena och jag. Redan halv nio var jag ute vid ett nytt stall dit Gigo (som tidigare stod i samma stall som Jolina i Högbo) flyttat i Östanbyn. Han var redan sadlad och klar, det var bara för mig att spänna jorden och hoppa upp. Trodde jag ja.... ha ha, kan man bli så ringrostig på så kort tid - tydligen så... Lena fick spänna jorden (vi kan låtsas att grejerna var dåligt smorda =) ). Sedan fick vi gå bort till en sandhög, ha långa stigläder sen gick det att hoppa upp på den 1,73 höga hästen, jisses. Ja jo... det gick bra, men jag insåg att jag var tvungen att visa vem som bestämmer rätt så fort, att stå still är ju fruktansvärt trist. Lena tyckte jag klara det bra i alla fall. Jag hade säkerhetsväst på mig (duktig Jenny) och jag kommer nog ha lite träningsvärk imorgon i de där osynliga musklerna bak i rumpan eller vart de sitter - de känns redan nu om jag säger som så. Det kändes rätt och jag tror det här kommer gå bra, bara det blir ljusare ute igen så *ha ha*, mörkrädd som jag är.

Har varit på innebandy en sväng på Jernvallen, på stan och shoppat och ätit lunch. Nu ska jag nog sätta igång och julstäda lite. Sedan ska vi till Lova en sväng som kommit hem från en vecka i Tunisien.

Carpe Diem!

Mitt jobb

Ja... mitt jobb, jag måste säga att jag trivs oerhört bra där =). Jag får göra mycket av det jag utbildat mig till och jag känner mig tillfreds med mina arbetsuppgifter. Att få nya arbetsuppgifter och ibland får ägna mig åt en del problemlösning gör inget, det är oerhört roligt när man lär sig rutinerna i arbetsuppgifterna och känslan av att få lösa ett "problem"/frågetecken i den ekonomiska världen gör mig verkligen GLAD! Ibland kan jag dock känna att arbetsdagarna är långa (arbetstid 07.45-17.00), att man inte hinner med så mycket mer, but I guess that's life =). Å andra sidan när jag är mitt uppe i något kan jag ha lite svårt att avbryta mitt i så jag antar att det jämnar ut sig. Det här året är praktiskt sett snart slut, fast 2008 kommer nog inte vara slut förrän i januari någon gång, sen är det dags att börja planera inför 2010, samtidigt som 2009 ska följas upp månatligen.

Strax läggdags, på jobbet sa de att det är Titanic på tv nu ikväll, men vem orkar vara uppe till halv ett inatt *gäsp*. Kvällspromenaden satt fint, och imorgon ska jag simma på en lite längre lunch. Om en vecka är det dan före dopparedan *mys* och då är mamma och brorsan här.

Carpe Diem!

Rehab

Denna veckan har jag varit på rehab på sjukhuset för att göra en utredning på min nackskada. Har gått riktigt bra, men varit jobbigt. Tufft när jag ska känna efter och berätta om skadan och smärtan. Denna gången känns det riktigt mycket bättre än de övriga gånger jag varit i kontakt med dem.

Har faktiskt hunnit med jobbet en del, fått röjt undan lite arbetsuppgifter. De 6 arbetsdagar som är kvar innan julledigheten har jag en del att förbereda inför bokslutsarbetet som precis börjat.

Efter jobbet idag var det afrikansk dans på schemat, shit... man blir verkligen hur glad som helst av det och det ryktas om en fortsättningskurs till våren.

Nu ska jag krypa ner under täcket. Trist bara att min älskling inte är hemma, hade jättegärna myst lite med honom =), men han är ju hemma imorgon igen.

Carpe Diem!

En morgonpromenad

Har varit ut på en härlig morgonpromenad, en som nästan var som alla andra härliga morgonpromenader jag gått, till och med samma runda =). Kylan bet i kinderna, pulsen var hög och jag tyckte det var riktigt härligt. Till en början kom en kuslig tanke över mig - om det förflutna *ryser*, men ville då skaka den av mig och började tänka på alla fina promenader jag hade med den som stod mig närmast i många år. Såg henne framför mig, ögon som lyste av glädje och lycka, lekandes, busandes och rullandes i snön *ler*. Hoppar och skuttar, nafsar efter mina vantar, tar tag i sitt koppel och leder sig själv. Skäller och morrar på sitt alldeles egna lekfulla sätt. Kändes bra att få låta tankarna springa iväg lite, känna att hon var med på min morgonpromenad som hon varit så många gånger förr.

Nä, nu måste jag stoppa i mig frukost och iväg till sjukhuset...

Carpe Diem!


Lista...

Här kommer en lista i brist på annat :)

[  ] du har fler än 10 nagellack.
[  ] du har en parfym som kostade mer än 500.
[X] du har eller har haft lösnaglar.
[ ] har/haft en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn.
[X] du har minst 5 klädesplagg som du inte använder.
[X] när du var liten ville du vara en prinsessa.
[  ] du brukar gå på stan med din mamma.
[X] du har haft rosa på ditt rum. 
totalt : 4

[X] du har färgat håret.
[X] du har slingat håret.
[X] du har alltid din mobil med dig.
[X] du dansar vilt när du är ensam hemma
[  ] du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad.
[  ] du har inpackning i ditt hår minst en gång i veckan.
[X] du älskar att gå till frisören.
[  ] du solar hellre än att bada.
totalt : 5

du älskar ,
[X] skor
[  ] färgen rosa
[X] shopping
[  ] dekorationer
[X] speglar
[  ] skolan
[  ] delfiner
[  ] disneyfilmer
[X] ljus
[X] blommor/rosor
[X] mjukisdjur
totalt : 6

du shoppar/shoppat på ,
[X] mq
[  ] kompaniet
[X] victoria's secret
[X] h&m
[  ] aima
[  ] new yorker
[X] gina tricot
[X] nk
[  ] top gun
[  ] taily weijl
[  ] bijou birgiette
[  ] city girl
[  ] colosseum
[X] sisters
totalt : 6

du säger ofta ,
[  ] whatever
[  ] oh my god !
[X] vet inte
[  ] cuite
[  ] hot
[X] visst
[X] säkert
[  ] ursäkta ?
totalt : 3

du läser ,
[  l frida
[  ] cosmopolitan
[  ] glamour
[X] elle
[  ] teen vouge
[  ] bravo
l  ] solo
[  ] wendy
[  ] bravo girl
[  ] star flash
totalt : 1

du gillar dessa filmer ,
[  ] elizabethtown 
[X] eva och adam
[  ] freaky friday
[  ] ciao bella 
[  ] a walk to remember 
[X] sweet home alabama
[  ] juno
[X] just my luck 
[  ] john tucker must Die
[X] the holiday
[  ] girls united
[X] how to loose a guy in 10 days
[  ] the hot chick
[  ] my girl
totalt: 5

du brukar kolla på ,
[  ] lost
[X] top model
[X] projekt runway
[  ] desperate housewives
[  ] the simple life
[  ] men in trees
[  ] 8th & ocean
[  ] grey's anatomy
[X] the oc
[  ] laguna beach / the hills
[  ] nip / tuck
[X] gilmore girls
[  ] one three hill
[  ] heroes
totalt: 4

lyssnar på ,
[  ] paris hilton
[  ] jessica simpson
[  ] mariah carey
[X] j-lo
[X] britney spears
[  ] beyonce knowles
[X] christina aguilera
[  ] dia psamla
[X] gwen stefani
totalt : 4

totalt : 38

0-20 ; mer pojke än tjej
21-30 ; pojkflicka.
31-40 ; normalt tjejig 
41-60 ; riktigt tjejig, nästan på fjortisgränsen
61-96 ; superduperfjortis , tagga ner lite !

Jag utmanar nu:
Den som vill kopiera listan


Elsa R.I.P 2/12 2008

Min äldsta väninna har idag somnat in, det gör ont i mig, men nu vet jag att du har det bra Elsa. Och ta hand om Lady åt mig. Tack för 10 underbara år.

"Vi föds och vi dör - så har det alltid varit" - Lovis ur Ronja Rövardotter

vi ses i Nangijala vännen....

RSS 2.0