Spinning och core

Träningsdag idag och jag har gjort ett avsteg från löpträningen. I lördags var jag och backträna i Högbo, i söndags var jag ut på en långrunda om 11 km *pust*, men mina knän gjorde sig dessvärre till känna. Vilade i måndags och testade en lite snällare runda i sakta mak i tisdags och knäna var snälla, men benen och framförallt låren kändes som bly. Hade tänkt testa en kortare sväng ute vid stallet idag, men Johan fick istället med mig på spinning vilket nog gav mycket mer än vad ett löppass hade gjort, kom även med på core:n. Jag är nöjd med dagens träning =).

Efter core-passet fick jag frågan som jag så många gånger fått, men denna gången av spinninginstruktören: "Du är cyklist va?!" Svaret... jag är nog inte cyklist, men jag gillar att cykla eller som jag sagt tidigare... en ridande cyklist kanske. Så efter att jag duschat satt Johan och vänta på mig utanför, han pratade min sin coach som hipp som happ ställer frågan som väcker mina tidigare funderingar/drömmar/önskningar till liv: "Du ska inte börja köra spinning, Jenny?". Hon mena ju inte att om jag ska börja träna igen, utan snarare instruera. Hon mena att jag har ju gjort det "hela livet" så då kan jag ju det. Har varit jättesugen på det förr, men var ska jag hitta tiden?! Ja ni, får nog suga på den karamellen ett tag... se hur det går med hästeriet, men som sagt, vore väldigt skoj

Nu är det natten - carpe diem!


Look straight ahead

Hur svårt kan det var egentligen? Sträcka lite på sig och se framåt, det borde vara lika lätt som att man ska stretcha efter att man rider. Jag pratar om att se vart man ska någonstans när man springer, det gör man ju alltid när man sitter på hästryggen annars blir det ju hur fel som helst. Det går mycket fortare att springa om man lyfter upp blicken en aning.

Jag tycker hur som inte om backarna i Högbo, kunde de inte ha gjort en lite planare runda?!

Lydnadsträning med häst

Jag blir lika nöjd varje gång =). Man får en sån underbar och fin kontakt med hästen när man tränar lite lydnad, eller om man istället vill kalla det för horsemanship. Precis som när man tränar lydnad med hund så känner man hur hästen söker kontakt med en eftersom den inte alls vet vad man tänker göra härnäst, kanske har de lättare att känna de när man sitter på hästryggen.

Gick till paddocken idag och plaska runt där bland vattenpölarna i tio minuter. Gjorde halt, ökade och minskade tempot, gick bakom (Gigo alltså) på volten och sen fick han stretcha halsen på en jätteliten volt. Känns som att han blev nöjd av att få använda hjärnan lite, är nog nyttigt om inte annat när han inte ska tränas något.

Carpe Diem!

Vad göra?

Idag känns det som att det är en sån där mellandag på semestern. Vi har tvättid, eller rättare sagt hade så nu är alla kläder rena och fina igen *how nice*.

Har släpat upp tre kartonger från källaren och rensat, problemet var ju bara att jag fick ju inte några färre kartonger! Jo då jag har slängt en hel hög med gamla skolpapper, kvitton från året i USA, tidningar och annat junk. Jag skulle nog säkert behöva anordna en liten mindre loppis när jag rensat klart eftersom jag planerar att göra mig av med massa böcker och en del kläder, men då behöver jag något att stoppa detta i så länge... Jag hoppas att jag med tiden kommer få en del kartonger över, men min gissning är att vägen dit är lång. När man rensar på det här viset hittar man ju massa roliga saker som man bläddrar i, läser, skrattar och minns, min rensning behöver effektiviseras utan att sånt som jag FAKTISKT vill spara inte råkar bli slängt. Jag tror inte att det blir så mycket mer rensning idag, får ta en kartong lite då och då för det är ju inte någon brådska direkt.

Igår kväll var vi hem till Lotta och Pär, de försökte lära mig spela poker, men kortspel är inte min starka sida. Hittade förresten en bok om kortspel nu när jag rensade lite - Johan tyckte jag skulle läsa lite i den och lära mig *hmpf*. Räcker det inte att man kan "finns i sjön"? *skrattar*.

Nu är det nog dags för stallet - har Gigo till på måndag. Lena är och ska vandra/klättra upp på Kebenekaise - LYCKA TILL!

Carpe Diem!

Tappar byxorna

Nu måste jag verkligen köpa ett par nya träningsbyxor att ha på gymmet!

Har varit ut och sprungit idag - intervallträning stod på schemat och det är oerhört mycket jobbigare än vad man tror. Jag gör det enkelt för mig och springer mellan lyktstolparna, men borde nog egentligen springa på tid för att få ut så mycket som möjligt av intervallträningen. En minut är dock mycket längre än vad man tror och vad blir då inte två och fyra minuter... ja, ja... får bättra mig till nästa veckas intervallpass helt enkelt.

Jag är inte särskilt förtjust i att springa i shorts och nu är läget som sådant att jag bara har ett par 3/4 löpartights *dumt* så idag norpade jag mina välanvända styrketränings-tights i caprimodell. Väldigt sköna och välanvända som dessutom har några år på nacken. Jag gillar dem starkt och hittar helt enkelt inga som är lika sköna som dem, problemet är ju att resåren gett med sig sen en tid tillbaka, men jag har ignorerat detta eftersom det funkar att styreträna och core-träna i dem ändå... uppenbarligen är de oerhört opraktiska att springa i - åtminstone med dålig resår för då ramlar de ju självklart av, eller i vart fall åker ner. Nu löste jag det idag och jag blev väl så svettig efter en stund att de höll sig uppe, men tiden är inne att säga adjö till dem, får helt enkelt åka in till Gävle och uppsöka någon butik som har märket Better Bodies och köpa två par =). Eller så får jag kika i Göteborg när jag åker neråt nästa vecka *längtar*.

Carpe Diem!

Det räcker inte med kärlek

Nu har jag läst ut Jenny Lexhed's bok, "Det räcker inte med kärlek - en mammas kamp för sin son". Jag är imponerad över att hon delar med sig av sitt egna liv och att man samtidigt får en bild över vad autism är för något även om handikappet kan uttrycka sig på olika sätt på olika människor eftersom varje person är unik i sig. Men precis som titeln säger så räcker det inte långt med kärlek för barn (inte andra personer heller) som har särskilda behov vare sig det är autism, adhd, aspergers eller någon annan form av handikapp. Det viktigaste anser jag är att alla i barnets (eller den vuxna människan) närhet samverkar och jobbar åt samma håll. Jag vill verkligen finnas till för min syster trots att jag bor 50 mil bort, för mig är hon lika unik som mina två andra syskon och jag älskar alla tre lika mycket.

Baksidans text:
"När Jenny och hennes man får sitt första barn Lucas lever de ett gott liv. De är gifta, har just köpt hus och företaget de har grundat tillsammans blomstrar. Men med sonens ankomst smyger sig en oro in i deras liv. Vad som börjar som en känsla blir alltmer till en övertygelse: Lucas är inte som andra barn. Allt tyder på att sonen har autism. Vi får följa familjen, och framförallt Jenny, som kastas mellan hoppoch förtvivlan. Jakten efter en behandlingsmetod som kan hjälpa Lucas gör henne alltmer desperat och till sist tar historien en ny dramatisk vändning: Jenny går in i en utmattningspsykos och blir tvångsintagen på den psykiatriska avdelningen. Här vidtar en annan resa - resan tillbaka till hennes starka, friska jag, och tillbaka till Lucas som behöver henne så väl. Det räcker inte med kärlek är en sann och modig berättelse om sorg men också om glädje och magiska stunder av lycka."


Jag är imponerad och önskar att alla föräldrar fungerade som Jenny och Calle (som pappan till Lucas heter i boken). Förstår, eller åtminstone försöker förstå att man mycket väl kan hamna i den situationen som Jenny gör i boken där det blir för mycket med allt när mycket går emot en. Stor credit till er alla i boken!

Carpe Diem!

Mördarbackar i Högbo

Idag har jag varit och sprungit mördarbackarna i Högbo. De är verkligen som en berg-och-dalbana, fast idag var jag hela EN minut snabbare än förra veckan *tjoho*. Tur att man hann springa klart innan regnet kom också. Har dock konstaterat att jag nog måste lyssna bättre på älsklingen och värma upp lite mer innan jag börjar själva löppasset - träningspasset blir visserligen längre, men förmodlingen har jag igen det i längden. Känner att jag blir bättre och bättre på att varva ner och stretcha efteråt. Uppvärmning, nedvarvning och stretching är verkligen A och O. Egentligen så borde man göra lika när det kommer till ridningen. Inte undra på att jag inte kan länga på mina steg när jag springer - musklerna är ju för tusan för korta eftersom jag slarvat med stretching efter alla ridpass jag haft.

Ätit hemlagade köttbullar och spagetti till lunch, men borde kryddat dem lite mer och haft lite mer köttfärs eller mindre smet. Det är ju inte varje dag man slänger ihop hemlagade köttbullar, men borde nog bli mer till en vana för de är egentligen bra mycket godare än de där köpta i halvfabrikat.

Nu ska jag sätta mig och läsa lite och tjuvkika lite på Tour de France... förmodligen bara en kort stund eftersom vi bjudit hit Lusfamiljen på fika :P.

Carpe Diem!

Det regnar

Första riktiga dagen på semestern och det regnar - NOT FUN! Borde nog fixa några banankartonger och hämta upp lite skräp från källaren och börja gå igenom, men hur kul är det på en skala. Kanske ska läsa färdigt boken jag börjat på "Det räcker inte med kärlek" av Jenny Lexhed och sen har jag nog en hel hög med andra olästa böcker som jag kan plöja igenom om vädret håller i sig. Fast ska nog försöka hitta på något kul med min älskling *tihi*.

Helgen har ju varit skaplig, har haft Gigo i fyra dagar också. I torsdags hade han boxvila, men i fredags och lördags var vi ute på 15-minuters-promenader igår hann vi inte så långt förrän han vände och sprang hem till stallet igen. Undrar varför han gjorde så. Har inte fått tag på L än så får försöka prata med henne om det idag.

Sprungit har jag också gjort, backtränade i lördags och igår sprang jag med A två varv i Trebo och insåg att jag måste ta det lugnare i början och träna mer backar, Högbo nästa *woho*.

I lördags kväll var Lottis hit, vi laga mat och käka, drack vin och tjöta lite. Började titta på Sex and the City the movie, den är ju hur bra som helst.

Nä, nu ska rastlösa Jenny hitta på något.

Carpe Diem!

Bara två dagar kvar

Sen får jag semester =). Första veckan ser inte så lovande ut dock med tanke på vädret, hoppas att prognosen ändrar sig. I värsta eller bästa fall kommer det bra ordning i förrådet som jag ännu inte kommit igång med att rensa. Nu när solen skiner så här härligt på kvällen har vi självklart tvättid *typiskt*, men man måste ju tvätta också.

Idag har L var med Gigo till Mälarkliniken, resultatet blev ett dygns boxvila och sedan 15-minuterspromenader i tio dagar. Han har fått insprutat kortison i bakbenen, känns inte så kul, men då blir det förhoppningsvis bra sedan och då kan vi lägga upp ett riktigt bra träningsprogram. Blir roligare att träna en häst som inte har ont och är motiverad. Jag tror det här blir riktigt bra, ni kan väl hålla tummarna.

Kom på att jag bara har två veckors linser kvar hemma, måste beställa nya innan vi åker söderöver. Ska ta och sätta mig och räkna på vad det kostar med linser och glasögon på ett år och sedan försöka jämföra med att operera ögonen istället. Får ta och ringa och boka en tid så jag kan få en undersökning gjord och en prislapp på jobbet. Måste ju börja någonstans. Fast klart man är rädd att det inte ska gå vägen, vill ju inte riskera att bli blind. Känns som ett stort beslut.

Carpe Diem!

Backträning

Jupp igår stod det backträning 30 minuter på schemat. Jag åkte till Högbo och 30 minuter blev typ 36 minuter plus nedvarvning och stretch. Idag har jag ont i mina ben *blä*, okej det kanske kallas för träningsvärk, men det gör ont ändå. Det är många backar i Högbo, tur att jag var ensam i spåret (förutom golfarna jag mötte) annars hade väl folk garvat ihjäl.

Ska slå ihjäl några timmar på jobbet nu och det lär ju inte bli svårt...

Tjing tjing så länge

Tour de France

För 96:e året körs nu Tour de France på Europas alla branta alpvägar som de kan hitta =). Kanske inte bara branta vägar, även lite vackra slätter genom Frankrike och en tur in i Spanien och jag tror de även är in i Monaco och Tyskland om jag inte är helt borta på geografi - rätta mig om jag har fel. Hur som, man blir mäkta imponerad hur de orkar. Fast måste erkänna att jag blir lite sugen när jag sitter och tittar - kanske inte cykla på det sättet de gör, men ut och cykla lite. Får se till och vinna en sån cykel som de lottar ut via Eurosports tittartävling =), annars är det väl bara och lägga undan lite penningar och köpa en sen.

Appropå och spara så var jag på banken igår, det är ju ett helt företag när man ska välja hur länge man vill spara och om man vill placera i låg risk-, mellanrisk- eller hög riskfonder, men jag hoppas att det jag valde blir bra, fast å andra sidan kan det väl bara bli bättre när man antingen låter pengarna sitta på lönekontot eller på e-sparkontot vilket bara har 0,15 % ränta *woho*.

Fem arbetsdagar kvar till semestern och det känns så himla skönt, fast det blir nog fem långa dagar. När det inte är så många på jobbet så blir det mycket av ens egna jobb som hamnar i skymundan och så får det inte riktigt bli, har en del att jobba undan så blir nog korta luncher och kanske lite längre dagar nästa vecka.

Näe, solen tittar fram ute nu så då kanske man ska ta och passa på att ut och springa en sväng.

Carpe Diem!

P.S Jag vet att jag har några läsare varje gång jag skriver, vore kul med någon kommentar ibland. Vill ni att jag ska skriva om något annat än min träning (fick en muntlig kommentar om det *hi hi*) så hojta till =).

Lunch

Regnar ute idag och jag längtar till semestern =). Sitter här på lunchen och passar på att skriva lite om vad som händer eller inte händer. Det är fem dagar sedan jag skrev sist så vad har då hänt?


I fredags fick vi nyckel till huset... som vi vaktar till nästa vecka någon gång. Det är svägerskan med familj som är ute och semestrar. Vi är både hamster- och husvakt. Hamstern heter Mårten och ska rastas i en sån där boll varje dag som han får springa runt i *ha ha*. Och imorgon ska vi väl göra rent buren antar jag. En gång har vi vattnat landen som innehåller både jordgubbar och sallad och jag tror inte vi behöver vattna nå mer heller om inte väderrapporterna får för sig att vända på siffrorna och byta ut regnmoln mot en stor sol.


Var ju flexledig i fredags också, det var välbehövligt vill jag lova. Fixa lite hemma innan jag begav mig till ett födelsedagsbarn några hundra meter bort - 9 år blev hon. Sedan följde jag med Lottis och Lova hem. Lova och jag åt massa vattenmelon och så bada hon lite och jag solade *skönt*. Lova lyckades sova bort en hel timma bara så där, men nu har ju tre tänder kommit igenom så då är det väl bäst man passar sig när hon drar åt sig ens fingrar och stoppar dem i munnen. Barnvakt åt henne på kvällen en stund så Lusföräldrarna fick åka iväg och äta ihop. Medan Johan fixade mat tittade Lova och jag på Emil i Lönneberga när han var på auktion :P.

I lördags hade jag sovmorgon och klockan var efter elva när jag klev upp, det händer inte särskilt ofta vill jag lova. Johan och jag åkte till Gävle en sväng i åskovädret. Fick rusa in på Designforum och till slut köpte vi ett paraply för att komma därifrån - då slutade det regna =D. När vi kom hem åkte jag till stallet för att ta en tur i skogen och slåss med alla flugfän - jag tycker INTE om bromsar och mygg, det blir aldrig några bra ridpass när de är ute och och stör lugnet. Fikade och åt middag med Lusfamiljen. Sen tog jag på mig löparkläderna och sprang hem till svägerskan (Johan tog bilen) eftersom jag har mitt "inför-tjejmilen-spring-program" att gå efter och lördagens löpning skulle vara 15 minuter *wow*.

Söndag, då åkte vi och köpte frukost efter att vi konsteterat att svägerskan har en hård säng. Käkade värsta hotellfrukosten i Vallhov. Åkte sen på en biltur till Torsåker, fikade med Johans mormor på kaféet där och sedan vidare på auktion i Årsunda. Blev bjuden på grillat hos Lotta innan vi åkte för att sova. Blev ingen löptur utan sköt på den till igår, måndag och det gick oerhört bra måste jag säga. Så skönt att det går framåt, sen att jag är trött i benen dagen efter kanske hör till.

Idag står ridning på schemat och nu får jag väl ta och jobba undan lite här...

Carpe Diem


Trebo - långa rundan

4,76 kilometer mätte den där dosan jag har på skon att långa rundan i Trebo är... så nu vet ni det =). Kändes skönt idag. Halvsvalt att springa 21.10. Tänkte stretcha och greja också innan jag satte mig i bilen hem, men höll på att bli uppäten av alla mygg så hoppa snabbt in i bilen och drack några klunkar vatten innan jag for hem och gjorde stretchingpasset där. Fast insåg att jag måste försöka lösa det där på annat sätt nästa gång för fy sjutton va stel jag vart, kanske dags att börja yoga lite igen - på söndag är det ett yoga-pass på gymmet.

Hade tänkt gå på core idag och springa efteråt, men hoppade det för att få springa senare istället och det var det sannerligen värt.

Nu är det natten och imorgon är jag flexledig *götta*.

Carpe Diem!

Tungt

Igår när jag var ut och sprang kändes benen nästan lite som bly första kilometern. En känsla jag inte alls haft på ett tag, men jag antar att ingen löparrunda är den andra lik och att det tar ett tag innan jag helt kommer in i det här med att springa. När jag avklarat Tjejmilen ska jag lägga upp ett nytt styrkepass (nu går jag ju bara lite spontant på gymmet och på lite core) så jag kan få lite tonade överarmar och lyckas slimma till benen lite med lite lunges och squats :P. Så får vi se sen om jag lyckas ta mig igenom en tjej- eller halvklassiker framöver, det är i alla fall något jag vill, men det skulle självklart vara skoj med lite sällis. Någon av mina vänner som känner sig manad??? ;) Vägen dit är lång så jag tar även emot lite coaching *hi hi*.

Carpe Diem!

P.S Vill ut på en liten utlandstripp, sol och bad i ett varmt land står självklart högt på listan, fast på samma rad på listan står ett USA-besök. Hälsa på min värdfamilj och släkten *love*. D.S

RSS 2.0