"Sitt på rumpan, slappna av, du bestämmer"

Ja det var väl ungefär de orden Madde använde mest igår när jag red för henne. En tokig häst som vill göra som han själv ville. Galopperade på volten och när vi gick ut och skulle fortsätta på långsidan där det gick det undan. "Du måste bestämma och behålla den känslan du har när du galopperar på volten". Eller när vi galopperar på volten och han plötsligt vänder åt vänster *TOK*. "Ta tag i höger tygel, han får inte bestämma. Bra Jenny, nu vann du!"

Ja vi har mycket att jobba på. Jag måste nog jobba på det där bestämmandet mest och som prio två kommer avslappningen och då tror jag att "sitt på rumpan" kommer av sig själv. Johan tycker att jag bara bestäms hela tiden här hemma. På jobbet får jag väl i princip inte bestämma så mycket, men jag kan ge förslag på olika saker. Ja, ja... övning ger färdighet säger dom ju.

Nu ska jag se om jag kan få lite ordning här hemma, göra mig iordning till ikväll då det är partaj på Vallhovsvägen hos lusfamiljen.

Carpe Diem!


En utmaning...

Jag har blivit utmanad av min vän Jenny i Hofors och vad ska jag säga Jenny. Hm, ja, ja... jag gör väl ett försök i alla fall, din lilla lurifax.

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du? Jenny
2. Ett ord på fyra bokstäver: Jord
3. Flicknamn: Jolina
4. Pojknamn: Johan
5. Yrke: Jordbrukare
6. Färg: (D)Jup-blå
7. Klädesplagg: Jacka
8. Mat: Julskinka
9. Sak i badrummet: Jennifer Lopez - Deseo
10. Plats/stad: Johannesburg
11. En orsak att vara sen: Jag har bara dåliga ursäkter.... =)
12. Något man skriker: Jäklar
13. Film: Jawbreaker
14. Något man dricker: Jolt-cola
15. Band: Jackson 5
16. Djur: Jaguar
17. Gatunamn: Jordgubbsgatan
18. Bil: Jeep
19. Sång: Jag vill ha blommig falukorv (barnvisa)

Jag utmanar
Emma
Carro

Elenor
Helena
Malin

22.30/23.00

Jag är ingen morgonmänniska, har väl egentligen aldrig varit, men jag är inte heller någon kvällsmänniska. 21.30-22.00 är den optimala tiden för mig att krypa till kojs på vardagskvällarna. Ibland har det en förmåga att bli senare, som det blivit denna veckan. Nog för att jag har svårt för att komma upp på morgonen i veckorna när jag lägger mig i bra tid, men ju längre ifrån 22.00 och närmare 23.00 klockan blir desto svårare har jag för att kliva upp om morgonen. På helgerna däremot har jag svårt att ligga kvar i sängen. Vaknar jag så kliver jag upp. Detta får man höra rätt ofta både från vänner och från min älskade sambo. Men om jag ändå är vaken, varför ligga i sängen och inte ta vara på den lediga tiden man har. Dessutom är det desto tråkigare att ligga kvar vaken ensam i sängen, säg om Johan fortfarande sover. Nä, då ligger jag bara och vrider och vänder på mig, blir rastlös

Som jag trodde igår fick jag träningsvärk idag efter styrketräningen. Tog en timmes promenad nu på kvällen, var meningen att Carro skulle hänga på, men fick sms om att hon inte kände sig nå pigg och då är det bra att vila lite. Återhämta lite krafter. Var faktiskt mysigt att promenera i snön som föll =). Inte behövde man ha tokigt mycket kläder på sig heller, det tycker jag om.

Imorgon ska Gigo och jag ner till ridhuset och träna för Madde (om han är fräsch vill säga) - det ser jag fram emot. Sedan är det äntligen helg *hi hi*

Carpe Diem!

Baby-boom och träning

This drives me crazy =). 10,5% av alla som jobbar på mitt jobb ska under 2009 bli mamma eller pappa och jag vet fler som ska bli eller har blivit. Roligt för samtliga berörda, jag önskar dem all lycka.

Idag har jag gjort något som det var längesen. Ovanpå vårt kontor har vi ett litet gym-hak kan man säga. Lite konditionsmaskiner, en skakare, en bänk, skivstång och lite annat smått och gott. Kvart över fem knalla jag dit upp och bytte om och körde ett styrketräningspass. Tror inte jag gjort det sedan tidigt i höstas någon gång, imorgon kommer jag garanterat ha träningsvärk =). Men det var verkligen hur skönt som helst. Roligt, svettigt och jobbigt var det. Hade mp3 i öronen och passade på att shakea loss lite *ha ha*, hoppas ingen såg. Sen blev det en promenad hemåt.

Älsklingen fick förresten cykla till jobbet idag *fnittrar*, garagenyckeln råkade vara i min jackficka som var med mig på jobbet *ooopppps*. Lovar att inte göra om det.

Får se vad jag hittar på nu innan sängen kallar, kanske sticka lite i mysfåtöljen.

Carpe Diem!

Melodifestivalen

Det har varit en lång vecka... Torsdag och halva fredag var jag på arbetsmiljöutbildning vilket varit intressant. Satt nog kvar på jobbet till kvart över fem i fredags. När min ena kollega, A, skulle gå hem fråga hon mig om det inte var dags för mig att göra kväll. Vet ni... jag verkligen längtar till 5:e maj då jag ska få gå en kurs som heter "retorik för ekonomer". Det är inte helt enkelt att förklara siffror och ekonomi för vanligt dödligt folk.

Det var hur som skönt att få åka hem och ha fredag kväll, men jag hade verkligen behövt sovmorgon hela helgen. Klev upp tidigt igår, lördag, hade bokat tvättid klockan sju eftersom jag ändå skulle åka till Leksand klockan tio. Det var dags att överraska Johans föräldrar och ta med dem till genrepet av deltävling av melodifestivalen som gick av stapeln i Leksand. De blev nog lite tagna på sängen när de fick reda på vad vi hittat på. Många bra bidrag var det. Att EMD skulle gå vidare kunde jag ju ana på en gång, men vem den andra finalisten till Globen skulle bli tyckte jag var svårt eftersom det svenska folket ibland är lite oförutsägbart =). Men jag gillade Molly Sandéns låt. När vi kom hem till Sandviken kände jag mig helt utslagen. Hade ont i hela ryggen då det blir "straffet" för att jag sitter och kör bil så långt utan att stanna - det är 12-13 mil till Leksand.

För min egen skull behöver jag komma igång med lite avslappning och ligga lite på spikmattan så att eventuell daglig värk försvinner. Inte för att jag är förtjust i de smärttoppar jag har ibland, men hellre det än lite varje dag.

Lördagkvällen var vi i Gävle hos D och J, J är min frissa och sen var det ett komiskt sammanträffande att D som nyss fyllt 30 råkade jobba med min Johan =). Det var riktigt trevligt, mycket nytt folk, men jag var HUR trött som helst. Kom hem sent inatt och slockna nog så fort jag la huvudet på kudden.

Idag har jag varit ute i snövädret med Gigo, det var mysigt. Det är roligt det där hur hästar funkar när det kommer snö, de blir som förbytt - springa och busa är det enda de vill göra. Travade lite, men sen pulsa vi lite i pudersnön inne i skogen, jag fick tränat lite vader och rumpa då jag stod i fältsits större delen ritten. Glömde känna på bakbenen huruvida de var varma eller inte *mutter*. Kände innan, ena gången känns det lite varmt, nästa är båda benen lika - man blir väl helt nojjig. Hoppas att det inte var något när vi kom tillbaka i alla fall. Till veckan är det ridning tisdag och fredag, varav fredag är träning för Madde igen *spännande*.

Har bott i Gästrikland i åtta år nu och känner mig väl någorlunda som hemma, min dialekt om jag hade någon innan är som bortblåst, men ändå kommer hem alltid att vara hem. Hem för mig är Essunga kommun, Varaslätten och Västkusten. Inte ofta jag säger till mina nära och kära att jag har hemlängtan, men det har jag. Önskar att det var närmare HEM så man kunde få åka till P och dricka lite te på en söndagkväll bara så där... eller få sitta och fnissa och fnittra med J tills vi somnar... eller hälsa på mormor, farmor, mamma, bror och mitt "andra hem" Laxarebo när som helst.... eller få lära känna någon som står mig varmt om hjärtat - min lillasyster. Saknar alla där hemma oerhört mycket, men något jag önskar var att jag fick en bättre relation till min syster. Tycker oerhört mycket om henne och bryr mig om henne väldigt mycket. Jag tror inte någon förstår vad och hur jag känner. Vill att hon ska veta att jag finns för henne och att jag älskar henne... <3

Nu är det dags att knoppa för dagen, sov gott alla...

Stegräknare

I helgen läste jag en artikel om stegräkning i Arbetarbladet. Där stod det rekommenderat att kvinnor upp till 40 år skulle stega 12 000 steg om dagen. Jag tänkte "Nu jäklar", tog igår morse på mig räknaren och stegade iväg, under gårdagen kom jag upp i lite mer än 8 000 steg PLUS att jag red såklart. Idag hade jag den på mig till jobbet, cyklar mestadels till och från jobbet. När jag kom hem och plocka av mig räknaren hade den räknat till knappa tusen steg - TUSEN. Det är skrämmande. Fick med mig älsklingen ut på en runda efter att vi ätit. En annan siffra som är rekommenderad sedan tidigare är ju 7 000 steg, det är en siffra jag inte kommit upp i idag. Vet inte hur man ska bära sig åt. Det är snart två år sedan som Carro, Em och jag tävlade sins emellan och kom upp i över 20 000 steg om dagen och nu ligger man under tiotusen. Näe tjejer, vi får nog ta och bestämma en dag i veckan, eller vad säger ni???

Tröttis *gäsp*...


Sedan sist

Så vad har hänt sedan sist. Mest det vanliga. En hel del på jobbet, fick stänga av telefon och stänga dörren häromdagen för att bli klar utan att bli störd av folk som bara går in och vill ha hjälp. Även kvällarna har varit fullbokade.

I måndags var jag på spanska, trodde verkligen att jag skulle ha tid med den denna "terminen", men tyvärr så schemalades den halv fem på en måndageftermiddag. Jag vill läsa klart steg två så det är bara att bita ihop. Imorgon måste jag nog tyvärr hoppa över då jag har ett sent möte som jag inte har en aning om hur lång tid det tar.

TIsdagskvällen var jag i Norrsätra på brottarmöte, snart så är det över...

Onsdagen ägnade jag mig åt det fritidsintresse som står mig varmt om hjärtat - ridningen. Det var trevligt att få komma ut i friska luften lite trots kylan. Bra med all snö som ligger kvar är ju ljuset =) och när snön försvinner har det förhoppningsvis börjat bli lite ljusare ute.

Torsdag, afrikansk dans och sen blev jag hämtad av älskling, vi fixade lite att äta och sen åkte vi hem till Lova med familj och umgicks lite.

Äntligen fredag, åkte till J och P med semlor efter jobbet och sedan vart det mat med Lottis och Pär.

Igår var det alla hjärtans dag, vi låg lääänge i sängen och myste (i alla fall enligt mig *hi hi*). Åt en sen frukost/brunch innan jag åkte med L till Granngården i Kungsgården. Kvällen umgicks vi med Johans föräldrar med god mat och gott vin till Melodifestivalen.

Sa redan igår innan vi somna till Johan att om jag vaknar tidigt söndag morgon så tar jag en promenad och det gjorde jag. Det var lite kallt om benen trots att jag var påklädd. Hade dock glömt mitt headset på jobbet *mutter* så fick lyssna på snön som knarrade. Har även hunnit vara till stallet och ridit på en piggelin till häst i underbart vinterväder.

Nu är det dags att fixa lite mat - ostgratinerad blomkål med kassler.
Carpe Diem

Heartbreak

I fredags och igår hade jag Gigo. Fredag var en lång dag på jobbet, inte tidsmässigt, men den kändes som det dubbla. Internrensning är inte någon höjdare att jobba med, men måste självklart göras. Får fortsätta imorgon måndag då jag även ska jobba fram lite bra material att räkna ut kostnadstäckningsgrader. Och så årsredovisning så klart =).

Blev en promenad med Gigo i fredags kväll eftersom jag hade en hemsk huvud- och nackvärk, igår däremot skritta vi i den djupa snön. Red mot bommen, tänkte låta honom jobba lite i skritt efter den också, men då han var en aning pigg vände vi hemåt för att undvika att han skulle bralla iväg =). Hoppas L varit ut idag och att det gick bra.

På kvällen var vi bjudna till L på lite party med utgång i Gävle. Oj, jag har som inte varit ut på krogen på två år snart - det var som på tiden =). Kul var det också att få komma ut och svänga runt lite, fick till och även med oss Johan ut och upp på dansgolvet *hi hi*. Första gången var det jag var på Heartbreak också, bra musik och mycket folk i alla åldrar *trevligt*. Jag skäms att skriva att sist jag var ut på krogen i Gävle nog var 2003 på Goya, fast kan ha varit senare också i och för sig, beror på när CH brann för det stället gillade jag starkt =).

Idag fick vi besök av hela lusfamiljen (Lova med familj), de stora barnen var här ensamma och spela lite PS3 först. Alltid lika mysigt. Och Lova hon växer och blir så stor, nu kan hon sitta själv kortare stunder =D och så gör hon pruttljud med munnen *ha ha*. Tänk så fort allt går.

Carpe Diem!

Nysimmad

De första 10-20 längderna var hur sköna som helst, resten kändes mest som en pina då motionsimningsbanorna blev invaderade av vattengympafolk. Jag hörde ett svagt rykte mitt i skvalpet från elitsimmarna på vänster sida om mig att det var något fel på träningsbassängen. Oerhört dåligt av de som arbetar på badet att inte gå ut i högtalarna och tala om läget. Det blev väldigt trångt, plaskigt och nästan lite otrevligt - inte alls den där sköna simturen som jag kände att jag behövde. Men, men... that's life.

Igår fick jag med Johan ut på en promenad, det var också skönt, fast träningsvärken från söndagens ridpass gjorde sig väl påminnd *ha ha*.

Nu ska jag käka lite och kanske ta det lite lugnt *wow*. Är ensam hemma ikväll, kanske titta på Sex and the City - the movie :P

Carpe Diem!


Trött

Ja det är nog bara förnamnet till vad jag är nu och definitivt kommer att vara imorgon bitti.

I fredags gick jag hem tidigare från jobbet (friskvårdstimme + flex) åkte iväg och gjorde stallet. Gigo hade sprungit genom tråd i torsdags och L tyckte han var lite varm och svullen. I hagen såg det bättre ut och kändes helt okej. Jag tar in honom och börjar göra iordning honom - så märker jag att han saknar båda framskorna *så typiskt*. Efter ett telefonsamtal blir det istället en promenad som trots lite halka och utan framskor går bra. Powerwalking med häst alltså *ha ha*.

När jag kom hem hade redan Lova kommit, vår lilla guddotter skulle få sova borta för första gången och det hos oss. Till en början var det på väg att inget bli eftersom Lova varit lite sjuk, men då hon bara hade rinnig näsa tyckte vi att det inte gjorde något. Hon fick bada lite =), äta och leka med leksakerna som Johan var iväg och inhandlade innan hon skulle sova. Hon sov hela natten, jag stoppa in nappen vid två-tiden och sen vakna hon inte förrän runt åtta. Helt otroligt. Fast jag å andra sidan låg nog och lyssna hela natten... ifall att hon skulle vakna. Så igår, lördag, tog vi en promenad, förbi affären och handla lite lunch som vi åt tillsammans med Lovas föräldrar.

Lottis hängde med mig till Valbo en sväng och shoppa present, sen hem och styla mig då vi skulle på födelsedagsfest hos Carro =). Tyvärr var varken Johan eller jag särskilt pigga så det blev tidig kväll. Det var hur som trevligt att få träffa både Carro och Em, vilket vi ju måste göra oftare.

Så idag... vi har vikt tvätt och städat lite innan jag for till stallet för idag skulle jag ju rida för Madde i ridhuset vilket jag ju varit lite nervig över. L var också med när vi promenera ner till ridhuset, sedan värmde jag upp lite innan passet på 30 minuter satte igång. Oj vad jag fick jobba, men fick ju också beröm. Jag tyckte att traven kanske var lite för snabb, men Madde tyckte den var jättebra. Det känns i musklerna nu, trots att det bara gått två timmar sedan jag hoppade av. Jag är i alla fall jättenöjd och det var hur kul som helst!!! =) Tack så mycket L

Nu ska jag se om jag kan läsa lite spanska och få karln min att följa med och handla.

Carpe Diem!


Jag antar att det...

... skulle det vara kul att träffa alla som man gick med i högstadiet, men jag är ärlig med hur jag känner och dessutom har jag på grund av jobb inte heller möjlighet att åka ner då eftersom jag förmodligen skulle få åka på lördagen och åka hem på söndagen igen.

Bara ett svar till den som valde att vara anonym i kommentar...


RSS 2.0