Storkok

Idag har min älskade sambo gjort värsta storkoket. Han såg visst inte förrän han börjat bryna grönsakerna till grytan han skulle göra att receptet var till 8 personer *ooppps*. Så nu har man matlåda i en vecka, känns fint det.

Var sista gången på grundkurs i excel idag också - skönt det. Första tillfället funderade jag på om jag verkligen behövde gå kursen över huvudtaget, men lite småsaker har jag lärt mig vilket aldrig är fy skam. En annan använder ju excel dagligen som ett verktyg i yrket. Det mesta gör man bara utan att egentligen veta varför eller om det finns andra sätt att göra det på. Kan se på det på ett helt annat sätt nu - har ju, som en kollega till mig sa, en verklighet att relatera till. Ska bli spännande att få gå fortsättningskursen senare i höst - tror den kommer ge mycket mer. Hade väldigt gärna velat gå en kurs i Photoshop också, men kan man motivera att man har användning för det när man jobbar som förvaltningsekonom *hm* - skulle inte tro det. TYPISKT!

Varit ut en sväng med Jollan idag också, riktigt härligt. Fast nu märks det att hösten är här. Det börjar bli kallare och dessutom blir det mörkt bara man knäpper med fingrarna. När jag åkte ut vid 18-snåret var det typ dagsljus ute och när jag cirka en och en halv timma senare kom tillbaka från promenaden var det efter skymning - nu är det svart som natten.

Höstpromenad

Har varit ut på en skön promenad med Jolina, VILKET VÄDER! Helt underbart, solen skiner och nästintill klarblå himmel. Skönt att vara ute och få alla vitaminer man bara kan som solens strålar skickar till en - ett lyckopiller helt enkelt =).



Något annat som ger en lyckopiller är bebisar - igår kväll var vi till Årsunda och hälsa på ett par vänner till Johan som nyligen fått bebis, eller ja, nästan tre månader sedan. Mycket trevligt.

Tidigare på dagen var vi ner på stan och käka lite innan vi åkte till Valbo för att handla lite - där fick Johan äntligen lite fika. Skulle ha tagit en promenad Johan och jag när vi kom hem (innan vi skulle till Årsunda), men det var ju fotboll - Liverpool vs Stokes så jag fick ut och promenixa själv. Blev en runda på 50 minuter i rask takt - lite halvkuperad terräng. En av favoritrundorna som jag och min favvo-tjej faktiskt hade både vår, sommar, höst och vinter.

Ska nog strax åka och kika på fotboll på Skogsvallen - fullt upp blir det till veckan. Jolina måndag, onsdag och torsdag plus en del att stå i på jobbet. På fredag kommer min vän P från Alingsås *nice*.

Carpe Diem!

Hästpromenader

... ja så ser utsikterna ut framöver. Det är nästan att jag har glömt bort när jag satt på hästryggen sist, tror nästan det var två veckor sedan. Va ut på promenad i skogen med Jolina i lördags - 45 minuter blev det i lite blandad terräng. Jag hade träningsvärk efteråt *ha ha*. Även igår var vi ut en sväng och ska även ut imorgon, ska bli spännande det här. Tur att jag har att göra med världens snällaste häst som följer lydigt bakom - lydigare än Lady. Lady gick framför matte, Jolina går bakom - ingen av dem förstod/förstår det där med att "gå fot".

Fick ett samtal från en gammal stallkompis igår - ryktet sprider sig fort och medryttare växer knappast på träd, allra helst inte bra sådana. MEN, Jenny måste tänka över det här lite - vad jag vill med mitt ridande och så länge Jolina bor i Högbo åker jag dit och håller igång henne.

Däremot så har jag lovat att höra av mig till Torres "lill-matte" så jag kan åka och hälsa på gammel-farbrorn ute i Hedesunda. Det ska bli spännande.

Nä, nu ska jag ta och fixa lite, min underbara vän E fyller år på fredag *tihi*.


Hästpromenad 080913

Barnportion

Nu är jag riktigt mätt i magen - har ätit en kebabtallrik som barnportion och jag är riktigt mätt. Fast å andra sidan kan ju det bero på att jag inte varit särskilt pigg senaste veckorna. Förra veckan var en mellanvecka, känns lite skumt, men ända sedan veckan innan L fick sin lilla flicka har min mage spelat mig små spratt - så även känslorna. Är det det som kallas för kvinnliga hormoner?

Jag hoppas att förkylningen ger med sig något så att jag kan ta en härlig ridtur på lördag.

Ska ta och gå med lite sopor nu sedan blir nog resten av kvällen lugn.

Carpe Diem

Hej hallå...

Oj, det här kommer att bli konstigt, men många kommer säkert tycka att det är toppen.

Den stationära datorn "kraschade" och Johan var tvungen att installera om allt och nu måste jag fixa en ny site att lägga upp min hemsida på så då tänkte jag även passa på att uppdatera hela hemsidan - på nåt vis får jag väl lägga in bloggen i hemsidan om jag lyckas filura ut hur man bär sig åt - någon som vet??? Om någon har tips på hur min nya hemsida ska se ut mottages tips gladeligen, den kanske kan fortsätta vara grön, men kanske det är på tiden att byta ut bannern högst upp. Tessan hjälp!!!

Annars då... jo'rå det knallar. Gillar mitt jobb oerhört mycket trots att man har häcken full för jämnan - det är stimulerande om man säger som så och jag får som en kick när jag löser ett problem. Vill bara ha mer *hi hi*.

Det som känns oerhört trist just nu är att M ska sälja Jolina och ta utlandstjänst - jag ogillar det starkt måste jag säga och ridlusten är inte den, den borde.

I söndags var jag och kika på Mamma MIa med A-L *toppenfilm* - tur att alla filmer handlar om att gifta sig som man går på jämt eftersom det aldrig får en att fälla en och annan tår - eller så kanske man grinar ihjäl sig.

Och nu gjorde Kim Källström mål mot Ungern - Heja Sverige!!!

Vill säga tack till världens bästa älskling som gör mig glad varje dag också, men idag vart jag lite extra gla och en smula generad när han kommer in på jobbet med en fin bukett blommor, den var rosa *tihi*.

Carpe Diem!!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0