Mina blommor gråter =(

Vår lägenhet har förvandlats till en stor bastu, vi tycker inte om det, men så gör inte heller mina/våra blommor. Måste bege mig till Ikea och köpa ett par hissgardiner/jalusier/persienner som jag kan ha nere hela tiden utan att lägenheten blir mörklagd och på så vis stänger jag inte ute solen helt för den gillar jag skarpt =).

Hörs senare
Carpe Diem

Städa

Jag vill eller snarare behöver städa här hemma, rensa, plocka undan och rensa i vårt källarförråd, MEN ute skiner solen och inne blir det bastu. Jag klagar inte på värmen ute utan på den som blir inne när det är varmt ute.

Näe, får ta och ta mig själv i kragen och be om banankartonger nästa gång jag går på ICA (gamla jobbet) så att det åtminstone kan bli lite ordning i källaren.

Night night - Carpe Diem!

Vägen till Tjejmilen

Idag börjar mitt träningsprogram som pulsklockan lagt upp åt mig. Skulle springa 8 km/45 min. Rundan jag sprang visade sig vara 9,6 km och det tog 55 min. Gick upp halv åtta och tio över åtta var jag i Trebo och löparrundan började. Trots att jag tyckte att jag var tidigt ute så var det oerhört varmt. Blir nog antingen mycket tidiga löparrundor eller sena i fortsättningen om värmen håller i sig.

Pulsklockan har ju någon inställning som jag nog ska knappa fram till så att den vet vilket träningspass jag kör, det lyckades jag inte klura ut idag så jag får läsa instruktionsboken och luska ut det till på tisdag.

Ska försöka få tummen ur och fixa mina nya skoinlägg också så kanske mina fötter blir glada också när jag är ute och ränner :).

Nu är det duschen och sen ska vi åka och bada.

Carpe Diem

Inte ett moln...

... jo då vi har moln på himlen här i Sandviken, men tidigare idag kunde man sjunga som Måns "Mums" Zelmerlöv och Tomas Ledin sjöng i slutet av Allsång på Skansen ikväll...

... inte ett moln, så långt ögat kan nå, inte en dropp regn på fleeera dar.... Visst är det härligt när vi får sånt här vackert väder och samma visa är det varje år, men först EFTER midsommar =D. Jag hoppas och ber till vädergudarn att vädret håller i sig om inte annat blir det samma när jag går på semester, nu är det bara 18 arbetsdagar kvar :P.

Var på core ikväll, det var skönt och en aningens svettigt, men tur är väl det för annars skulle man väl göra övningarna fel, eller?

Just det... glömde att berätta att var var till optikern igår för att dubbelkolla hur mina nya fina endagslinser satt och kunde konstera att jag behövde starkare linser *suck*. Men nu kanske jag ser vad det står på lite längre håll utan att behöva anstränga ögat och bli så där trött som jag brukar bli att jag får något fel på linsen framåt dagens slut. Diskuterade även det där med att operera och jag har nog kommit fram till att jag nog måste gå och i alla fall göra en undersökning och se vad människorna på ögonoperationsstället säger, om det ens är möjligt. Det jobbigar är ju att om jag inte skulle bli nöjd så kan jag ju inte ångra mig efteråt så som jag kan göra med linser och glasögon, men ibland önskar jag att jag kunde vakna och se utan att sätta på mig glasögon eller ha i ett par jobbiga linser. Jag vill ha något att jämföra med, men det går ju inte... Någon som vet??? Någon som kan ge mig lite tips och förslag?

Nä, nu ska jag fortsätta läsa lite Balanced scorecard, jupp, här jobbar vi hemma på hög nivå.

Carpe Diem

Förresten... älsklingen kommer hem inatt och då får jag kramas lite *mysigt och busigt* :P.

Löpträning

Nu så kanske det börjar ta sig lite. Sved om till löparkläder när jag kom hem och begav mig ut i hettan, det kan ju faktiskt vara 30 grader varmt när Tjejmilen går av stapeln. Om inte annat så lär det bli lättare att springa då när det är lite svalare ut än nu när man tränar i värmen =). Var en minut snabbare idag än igår, var lite "lat" och sprang samma runda nämligen, men det kändes som jag skulle flyta bort när jag kom hem. Nu känns det bara skönt i kroppen.

Gjorde en god ost- och skinkpaj till middag, shit det är riktigt kul att laga mat och man måste inte gått restaurangskolan för att bli duktig på matlagning.

Efter maten gjorde jag en snabbvisit till Valbo och titta in i min nya favoritbutik: Esprit, dom har mycket fina kläder både i butiken och på nätet. Tack rean för att klänningen jag spanat på länge nu var på Rea och på så vis kunde bli min :P. Lyckades även bli ägare till ett par nya välbehövda ridbyxor. Tänka sig vad mycket man hinner på 20 minuter innan affärerna stängs, för att inte tala om vad mycket jag hunnit med sedan jag kom hem från jobbet. All tid känns på något vis längre när det är ljusare ute, men nu är tiden för idag slut.... Och jag som ville läsa lite, hittat så mycket intressant jag vill läsa om...

Carpe Diem!

P.S Saknar mina nära och kära från där hemma massor - bamsekramar till er alla...

Bedtime

Tänkte skriva ett par rader här innan jag kryper under täcket.

Varit skönt att få en extra ledig dag denna veckan, skönt att få sova lite längre på midsommarafton. Var hem till Lottis, Pär och Lova och lagade mat vilket räckte gott och väl för mig. Igår på midsommardagen tvättade vi och tog sedan en promenad innan vi fick en regnskur.

Sovit ganska länge idag också, men sedan jag klev upp har det typ varit full fart. Johan har åkt till Wien med jobbet så då passade jag på att städa lite (det går av någon anledning mycket smidigare att städa när man är ensam hemma).

Är anmäld till Tjejmilen 30 augusti förresten så var ut på en 6-km-runda på eftermiddagen och oj vad oerhört lätt det gick idag. Åkte direkt till gymmet och körde ett core-pass, passade även på att sola lite trots att solen skinit ute.

Nu är det bara fyra veckors jobb kvar till semestern *yiha*, tur att man har att göra så att tiden går fort i alla fall.

Carpe Diem

Knott

Varit ut på en tur i skogen med Gigo, gick hyffsat bra, hade gått toppen om det inte hade varit för de jäkla knotten. Sprayade honom med insektsmedel först, men inte hjälpte det mig förstås. Kändes ta mig sjutton som att dom kröp igenom ridbyxorna, som jag å andra sidan måste köpa nya.

Idag har solen visat sig här i östra delarna av Sverige, mer av det tack. Gav nästan upp i söndags kväll när jag hörde och läste den ena kommentaren efter den andra på Facebook att på Västkusten där sken minsann solen och det var närmare 20 grader. En tripp neråt för att få lapa lite sol var inte långt borta vill jag lova. Inte har vi så mycket knott och mygg där borta hemma hemma heller (inte som jag själv kan minnas i alla fall).

Tack till min älskling som hjälpte mig att möblera om i vårt datarum trots att det såg omöjligt ut från början *puss på dig*.

Igår hade jag underklädesparty här hemma, åkte till stallet direkt efter jobbet, mockade och fixade maten sen hem och stoppa mat i min och Johans magar. Det är kul att prova massa nya recept hela tiden =). Om jag shoppade några underkläder - jo då... ett sött set. Imorgon ska jag hämta överdelen till nya bikinin jag köpte på Donna här i Sandviken också - kunde ju inte motstå när jag gått och spanat in den fönstret i nästan 2 månader. Så nu vill jag ha solsken, massor med solsken och varma grader.

Jag längtar till semestern NU...

Carpe Diem!

Sova, jobba, träna, äta

Ja, så mycket mer hinns inte med känns det som. Jag önskar dygnet var lite längre så jag fick sova lite mer, en halvtimma till skulle jag verkligen behöva, kanske skulle man testa att gå och lägga sig nio/halv tio en vecka för att bli riktigt utvilad. Måste strax krypa ner under täcket för att vara tidigt på jobbet - morgonmöte imorgon igen. Gillar verkligen mitt jobb, gillar att lösa problemen. Fast nu tror jag att jag både längtar till och behöver en semestern, 6 veckor kvar =D.

Foten känns mycket bättre, var och tränade i torsdag ju och idag efter Milous 20-årskalas drog Johan med mig, ja hör och häpna, med mig till gymmet och jag sprang 30 minuter på löpbandet. Jag är inte så förtjust i löpband, tycker de är lite läskiga så då springer jag nästan fortare än bandet rullar och hamnar för nära handtaget - förmodligen har man dålig teknik.

Jag gillar att äta rätt och nyttigt, tycker om att äta ute... någon gång ibland. Nu är det riktigt kul att laga mat tillsammans med Johan =D, fast måste nog få lite mer tips på vad man ska hitta på varje dag. Får försöka skriva en matsedel så man slipper fundera vad man ska äta varje dag... och handla varje dag, det blir ganska dyrt.

I helgen hade vi Lova här, lördag lunch till söndag lunch *mys*, synd bara att man är så ovan och blir väldigt trött efteråt =D.

Snart går anmälningstiden för Tjejmilen ut också, det blir en tjej från jobbet och hennes kompis, sedan ska mamma också hänga på då får vi ett lag på fyra personer =) och mamma och jag får göra en "mor-och-dotter-grej".

Ska försöka läsa lite imorgon när vi har tvättid, har lånat böcker om autism och aspberger i syfte att lära känna lillasysters handikapp. Saknar henne och tänker på henne varje dag, hoppas hon att någonstans känner det...

Carpe Diem

Core

Har varit på Core idag för första gången på riktigt länge. Jag var starkare i magen än vad jag trodde och det var verkligen hur skönt som helst :). Foten känns bättre, hoppas att jag ska kunna ut och springa i början på nästa vecka. Promenerade till jobbet idag. Hem från gymmet fick jag skjuts av älsklingen som också tränat, fast han har ju en egen PT (=personal trainer), eftersom det spöregnade och jag tror att det fortfarande gör det. Hoppas på att det blir bättre väder imorgon, i alla fall framåt eftermiddagen, har halvdag, ska kika på hus och göra stallet. Lördag till söndag ska vi ha Lova här, ett helt dygn, om inte mer *hi hi*.

Snart dags att sova.

Carpe Diem

RSS 2.0