Den sanna tidsoptimisten

Det är jag det, jag erkänner. Trodde att jag skulle komma hem klockan 17.00 idag, hinna tvätta, baka bullar och någon kaka och sedan ta en promenad, eventuellt jogga. Men TJI fick jag, ni ser ju vad klockan är och tvätt finns fortfarande i tvättstugan att hämta för att vikas. WHY??? Varför går jag alltid på den? Jag lurar ju bara mig själv varenda gång  *dumhjärna*. Fast jag måste erkänna att jag är duktig att hålla tider inom jobbet. Lämnar in allt i tid och förbereder allt inför möten, men varför kan jag inte vara lika duktig utanför jobbet, lite i alla fall.

Däremot så har jag hunnit vara iväg och fixa present åt älsklingen som fyller år imorgon *tihi*. Flex och att koppla bort telefonen på "tjänsteärende" är bra att ha.

See ya - carpe diem!

Ny bokhylla

Skulle behöva införskaffa en ny bokhylla hit till datarummet, tänk bara om man fick tummen ur någon gång och gjorde det. Den har typ rasat ihop helt. Får åka på Ikea och kika vad vi kan tänka oss.

Varit barnvakt åt Lova (lusen) i helgen. De kom och lämna henne i fredags efter jobbet och hämta henne igår eftermiddag. Mysigt och jobbigt på en gång. Mysigt eftersom hon ju är helt underbar det lilla flickebarnet =) och jobbigt eftersom man inte alls är van. Vakna några gånger innan ett på natten, gick upp och stoppa i nappen. Sen vakna hon vid halv fem/fem så då klev jag upp och fixa välling. Konstatera att jag var toanödig så hade Lova i knäet så hon fick äta välling, vill ju inte att hon ska ligga och vara ledsen. Och sen blev det blöjbyte innan jag stoppa henne i säng igen. Igår förmiddag blev det en prommis på stan. Tror vi gick hemifrån när affärerna öppna, helt otroligt, sånt händer ju aldrig annars. Var förbi Johans föräldrar där hon fick klappa katten =). Helt underbart var det.

Jag fixade iordning lite potatisgratäng som älsklingen och jag åt efter att ha kört L på en födelsedagsfest i Gävle, efter maten släckte vi ner överallt här hemma. Lyse, dator, tv... you name it, tände levande ljus överallt, det var ju dags för Earth Hour. Vi hade det riktigt mysigt *tihi*. Efter Earth Hour blev det VM-kval - bra match.

Idag har vi städat och det var då jag/vi vart påmind om att en ny bokhylla behövs *suck*. Åkte till stallet efter städandet, lasttränade Gigo en stund, tokiga häst som helst plötsligt tycker det är läskigt att åka transport. När L åkt hem från stallet, tog Gigo och jag en ridtur. Piggelin var han som vanligt =).

Nä, usch *gäspar*, dags att fixa iordning lite matlådor till veckan.

Ljust ända till klockan halv åtta idag *weeeiii*. Carpe Diem!

Flås

Funderade några gånger fram och tillbaka i morse innan jag åkte till jobbet. Tänkte först träna uppe på gymmet, ångrade mig och tänkte att jag ger mig ut och springer när jag kommer hem istället. Åkte med Johan till jobbet och hade för avsikt att promenera hem, men så blev det inte. Blev istället upphämtad för att åka och vara social hos J lite grann. Funderade en stund och tänkte att jag tar en promenad istället - frågade Johan om han ville med, men icke då =(. Knallade iväg med lagomt med kläder på, men kände att jag hade lite spring i benen så det slutade med att jag körde intervaller. Promenad i rask takt växlat med lite löp/jogging. Huuuur skönt som helst var det. Fick upp ett härligt flås och blev riktigt motiverad.

Med tanke på hur bitchig jag känner mig på jobbet skulle jag nog nästan behöva gå på ett box-pass eller nåt. Usch, nästan skamligt, men jag gör ju bara mitt jobb.

Nu ska jag försöka få mig något i magen.
Carpe Diem

30-årsfest

Var på 30-årsfest/-kalas igår i Hofors, det var M som är hemma ett par dagar till från Australien som fyllde år och firades lite. Mycket trevligt var det, god mat, trevliga människor, god dricka och lite singstar och guitar hero =). Johan och jag åkte buss både dit och hem, funkar ju rätt bra att åka buss ändå.

Idag har jag varit på mitt sista möte med brottarklubben - årsmötet och jag måste säga att det känns så oerhört skönt. Jag är lättad.

Just det ja... vårfest med jobbet i fredags kväll också med 1960-talstema (tack Em för lånet av diademet). Jag var iklädd röd klänning med vita prickar, brett skärp och brett diadem, på detta fick vi korvkioskmeny att äta.

Skulle vilja ut på en promenad, men det snöar så avvaktar ett tag till. Kanske älskling vill följa med och då måste jag vänta tills Liverpool-matchen är slut, i vilken det står 4-0 just nu *woho*.

Carpe Diem

"Män som hatar kvinnor"

Varit och tittat på "Män som hatar kvinnor" nu på eftermiddagen. Grymt bra, väntar spänt på efterföljarna. Det jag kan säga är ju att böckerna ger en betydligt mer detaljerad bild av hela storyn. Böckerna är mer gripande, men jag gillar även filmen skarpt. Så nu får H på jobbet ta och läsa klart böckerna så kan jag läsa dem igen och att jag läser en bok mer än en gång händer väldigt sällan.

Ha en fortsatt trevlig söndag...

Vill ha vår - NU

Om jag hade bott hemma-hemma, borta där på Sveriges framsida (ja ialf enligt mig), ja där som säger KEX med [ɕeks]-ljud. Enligt Svenska akademins ordlista och Wikipedia kan man uttala på två sätt - så det så!!! =). I alla fall, om jag hade bott där hade jag haft början på vår nu, fast kanske lite halvtrist väder, lite grått och ruggigt så där. Men här är det kallt, kallt, kallt, kallt, varmt, töväder och kallt, kallt, töväder. Och så håller det på tills man typ som nu nästan önskar man bodde i Skåne där det snart säkert är sommar.

Jag får i alla fall en vecka på Västkusten i år också =), fast denna gången blir det nog mest att vi håller till i Göteborg och besöker både U2- och Madonna-konserter *weei*. Mysigt värre ska det i alla fall bli, Avenyn, Slottsskogen, Hamnen, Feskekyrkan, Liseberg kanske.

Nu ska jag ha en sån där helg då jag inte gör särskilt mycket, inget inbokat *hoppsan*.
Carpe Diem!

Blossom Tainton-Lindqvist

"Bli expert på dig själv"
Har varit på en föreläsning med Blossom idag. Nej älskling, hon är ingen "Gud", men mycket av det hon säger är sant. Hon säger att man måste bestämma sig och göra ett val. Vill du vara i toppform? Fast toppform handlar ju självklart inte om vara fit och vältränad, det handlar om så mycket mer. Det är att kunna vara här och nu, vara fokuserad och koncentrerad. Är man det då känner man sig tillfreds, nöjd och lycklig. Att hålla sig i form fysiskt är bara ett av alla verktyg att bli i toppform.

Verktygen som hon pratade om var:
Tankar
Andning
Vätska
Kost/näring
Motion
Dygnsrytm

Jag var väldigt ambitiös på sätt och vis och antecknade idag - jag kände att det var något jag behövde idag, just skriva. Skulle jag skriva allt hon sa här så tror jag ni efter ett tag skulle tröttna och sluta läsa. Men hon sa några roliga saker.
1. Ställ dig framför spegeln på morgonen - NAKEN och säg: "Tja snygging!" Fake it, it will make it
2. Riktigt smör är en naturprodukt, bröd är bukfylla. En måltid plus två mackor är helt fullkomligt onödigt. Två skivor bröd till mellanmål är ok och då kan du vräka på med smör.
3. En riktig mättnadskänsla kommer först efter 20 minuter - tugga tills födan är flytande så slipper ni alla gaser.
4. Lär dig analysera ditt eget bajs, ni som har barn har många gånger studerat deras bajs och funderat vad de ätit osv. Gör det med ditt eget och notera.

Jag tyckte föreläsningen var toppen och ja that's it. Nu kallar snart min behövda sömn.

Carpe diem


Varför backar hästar efter de har skitit?

Det slår aldrig fel. Om du precis mockat och tar in hästen så skiter den. Ställer du hästen på stallgången skiter den där, både före och efter ridturen. Varför kan de inte skita när man inte håller på med dem eller när man rider eller ute i hagen??? Och varje gång, det slår som sagt aldrig fel, du ska skynda dig att plocka undan det eller skrapa det åt sidan, men ändå hinner hästen backa och trampa i det så det rinner ut någon sörja och det blir kleggigt på stallgolvet.

Jag klagar inte dock, jag trivs att poa med hästarna. Ett styrketräningspass och konditionspass på tre timmar - det är skapligt det. Styrketräningen får man ju via mockning, bära vatten och hö sen blir själva ridningen kondition beroende på vad man gör och även lite avslappning. Stretching däremot är något jag ofta "glömmer bort" och det är ju dumt.

Gigo var piggelin och busig idag. Det blev många övergångar och halter - man måste ju sätta karlarna på plats =). Hoppas L har det bra i Sthlm.

Carpe Diem!

Fest 090228

Igår var vi som sagt hos fest hos lusfamiljen - trevligt var det trots att jag fick nya tröjan nersölad av rödvin. Tokiga lekar dom ska hitta på dom där Nordströms =). Tur var väl att det försvann. Hur som, först parades vi ihop två och två och fick "lära känna" varandra, en del fick ju lite mer väl kända "partners" än andra och sedan var det dags för presentation av den andre fast i jag-form. Jag och Mr P fick äran att presentera varandra så det gick ju hyffsat lätt. Sedan vart det tre lag - tur man hamna i Linas lag ;), man kan ju inte vara med dom där som vann vandringspokalen *ha ha*.

Johan och jag gav upp mellan ett och två *gäsp*. Tack Lottis och Pär för en trevlig fest, nu ser vi fram emot nästa :P. Tack Lottis för hjälp med make-up och lånet av tröjan. Och Lina, lova att inte göra mig så där generad igen...

Idag har vi typ slappat, jag tog en promenad på eftermiddagen för jag kände att frisk luft var det enda som kunde råda bot på min huvudvärk och mycket riktigt det gjorde det också. Passade även på att plocka upp bilen. Har precis ätit lite hemgjort potatismos och stekt korv *mums*. Nu är det mörkt ute så det betyder väl kvällen, ett par timmar kvar till sängen, men det blir nog tidigare än vanligt idag om jag får gissa rätt.

Just jag... grattis till min Anita som fyller år idag också - en stor vacker tulpanbukett till dig och en stor låda choklad.

Carpe Diem!

Ytterligare en utmaning

Jag har blivit utmanad av Elenor genom att bekänna fem saker jag är beroende av *gulp*:

1 Frisk luft
2 Johan ;)
3 Datorn (ialf i jobbet)
4 Kärlek
5 Mina vänner

Det finns mycket mer. Jag utmanar nog ingen, men den som vill är välkommen att skriva om det.

RSS 2.0