Svettigt

Jag brukar inte gnälla på värmen, men nu är det svettigt och kvavt. Hoppas att åskovädret som varit på västkusten kommer hit under kvällen/natten. Pratade med min vän i Göteborg som handlat på ett stundtals strömlöst Ullared. Att jag gnäller beror nog mest på att vi får det så fasligt hett i lägenheten. Vi öppnar fönster så vi får lite korsdrag på kvällen, då är det skönt att gå och lägga sig, men när vi vaknar är det lika hett igen. Tur vi har fläktar, men en AC skulle inte sitta fel.

Ja, okej, vi borde flytta, var och titta på ett hus idag, men där var det på tok för mycket rust och utgångspriset var satt alldeles för högt. Okej att man kanske vill göra andra saker än att rusta sitt hus, men jag tycker att många husägare idag verkar vara dåliga på att underhålla. Om man bygger och flyttar in på 1960-talet måste man ju göra något på 50 år, men alla är vi olika. Vi hittar säkert något så småningom som faller oss i smaken på alla sätt och vis. Mäklar'n säger ju att det är "läget, läget och läget" som högsta prio.

Var och gymmade en sväng igår på förmiddagen, det var faktiskt riktigt skönt, kändes bra efteråt. På eftermiddagen var vi till Johans kusin och medans grabbarna pratade sina intressen lekte jag med lilla Frida i sandlådan, det tyckte jag var mysigt.

Nu ska jag sätta lite fart på Johan, åka och handla. Spännande va?! ;-)

Carpe Diem!

Jobb och Gävle

Så äntligen kom det några regndroppar igår kväll, fläktade skönt under dagen gjorde det också. Var i Högbo och badade någon timma, hade med oss Lova och Agnes med en mamma och en pappa. Uträttade lite ärenden på eftermiddagen innan vi cyklade och passade Lova medans hennes föräldrar gick ut och åt lite. Det var riktigt mys, men hon har en egen vilja den lilla damen =).

I vanlig ordning vaknade jag strax före halv åtta, men jag tror det måste vara på grund av att lägenheten är så varm. Åkte till gymet och var med på ett core-pass innan jag fixade lite jobbgrejer (mer plus på flex-kontot, eller borde jag ha övertid?). Sedan bar det iväg till Gävle för lite lunch, vi strosade dock mest omkring och kikade. Inhandlade i alla fall två nya fläktar, så nu hoppas vi på mer luft i lägenheten.

Blev bjuden på grillat av svärföräldrarna, blev kvar där en stund när Johan och hans bror cyklade iväg på lite brännboll i Stadsparken.

Det är skönt med semester :-)

Carpe Diem!


Uppe med tuppen

Eller ja, nästan i alla fall, klev upp för 45 minuter sedan då hade min kropp visst sovit klart och det är på tok för varmt för att ens göra ett försök att lägga sig igen så här sitter jag. Hade tänkt springa en sväng, men när det redan klockan 08.00 är 25 grader i skuggan kände jag att jag inte fixar det idag. Sprang en sväng igår morse vid strax för åtta och då var det 20 grader i skuggan, i solen var det säkert 30.

Har haft inbrott i vårt källarförråd igen. Jag gick ner i söndags för att ställa ner min resväska och hämta upp bordsfläktarna, men dem var det någon som lagt beslag på, någon som tyckte att vårt förråd tillhör dem och de kan gå och plocka och riva i saker när de känner för det. Jag tycker det är obehagligt när någon går in och rotar bland ens saker. Det är som en obehag-känsla jag får i hela kroppen, det liksom kryper innanför skinnet. Vad lär föräldrar sina barn egentligen? Undra om de som varit in i vårt förråd och i andras hem mm tycker det skulle vara okej om vi gick in och tog deras saker (okej de har kanske inga egna saker, bara andras saker). Nä usch och fy för såna människor, jag har råkat ut för dem allt för många gånger genom åren så dem har jag noll respekt för. Mitt är mitt och ditt är ditt!

Var och badade en sväng på söndag eftermiddag innan vi var iväg för att fira en tjej som blivit 10 år, så roligt att se dem växa upp. Blev kvar och tittade på VM-finalen och Spanien vann så då blev jag glad, såg Fernando Torres pussa på guldbucklan :-).

Efter löpning och och tvätt igår blev det stranden med Lova och hennes mamma. Hon skulle bada, men det innebar nog mer för henne att sitta vid kanten och baka "tårta" *hi hi*. Kvällen spenderades hemma hos Lova och hennes familj varpå även Johans syster och man dök upp - mycket trevlig dag.

Nu tänkte jag stoppa i mig lite frukost så blir det nog en tur till stranden idag igen.

Carpe Diem!

Sommar och sol

Har funderat ett tag på det här med bloggen och idag kom jag fram till att behålla den och verkligen väcka liv i den. Så jag hoppas det finns någon där ute om läser, om inte så får jag se till att ge adressen till fler tänkbara läsare =).

En veckas semester har gått förbi. Veckan har tillbringats i Öjersjö, Främmestad, Grästorp och Sydkoster i Västra Götalands län. Söndagens (4/7) tänkta Lisebergs-besök blev flyttat till onsdagen (7/7) då Johan och jag hade en trevlig eftermiddag på Liseberg, det blev inte så mycket åkattraktioner eftersom köerna ringlade sig långa, men vi kom därifrån med lite vinster i alla fall. På söndagen åkte vi tillsammans med min barndomsvän och hennes familj till Gräfsnäs och åkte med ånglok mellan Gräfsnäs-Anten. Efter motionsrundan på måndagsmorgonen begav vi oss vidare mot Alingsås där vi intog lunch med en annan nära vän, tog även en cykeltur till Nolhaga-parken för lite fika och lek innan vi fortsatte till Främmestad.

Tisdagen spenderade vi med lillebror och hans tjej vid Hunneberg och Älgens dag, besökte mor på jobbet, spelade lite minigolf och åt lite glass.

Onsdagen blev det ett besök till uppväxtorten Nossebro och mormor och sen Liseberg för att sedan sova hos farmor i Grästorp. Torsdagen blev rätt lugn, tog en tur till Barne-Åsaka och Fåglum sen lite lek med lilla Moa.

För mig kom veckans höjdpunkt på fredagen när vi skulle åka till Strömstad och ta båten över till Sydkoster. Där jag lekte om somrarna som barn.

Här bjuder jag på lite bilder från veckan, återkommer med fler senare.

 







Solnedgång vid Rörvik, Sydkoster

RSS 2.0