Hemma hemma

Nu ska jag alldeles strax åka hem till hemma hemma, Västergötland *wei*. Ska bli skönt med lite luft därifrån. Första målet är Laxarebo där vi sover åtminstone en natt *mys*. Anita har nog fixat mat till vi kommer fram. Nu ska vi bara slänga i oss något här hemma så att vi står oss hela resan, fast känner jag Johan rätt kan det bli något glassstopp *ha ha*.

Tog upp lite kläder från källaren btw, två blusar/skjortor som jag kaserat för jag insåg att jag inte skulle kunna ha på länge passade. Jepp ni läser rätt - bysten har mao blivit mindre eller nåt sånt. Däremot satt mina läckra och härliga vita Madonna-jeans fortfarande som ett korvskinn, så det kan bli, måste tvättat dem för varmt *ha ha*.

Trevlig valborg - Carpe Diem

Busig häst

Att jag ridit en busig häst idag kan man lugnt säga, men efter många om och men och lite förflyttningar och serpetiner på banan fick jag till ett par bra galoppfattningar. På den fina grusvägsrakan där jag hade tänkt galoppera så att håret fladdrade var det fullt med fågelkvitter och från ingenstans dök det upp två killar på pyttesmå motorcrosser som lät hemskt och innan det var han som sagt busig. Men skam den som ger sig. Jag är envis som en åsna *ha ha*.

Blev visst lite stel i vänster axel (som att jag inte redan hade problem med den *mutter*) efter gårdagens avåkning och kände mig lite mörbultad i ryggen, men äsch... man är inte en riktigt bra ryttare förrän man ramlat av mer än 100 ggr och så långt har jag inte kommit än.

Nu blir det hästvila ett par dagar. L ska till Ockelbo och tävla sista lagdressyren på söndag, men jag ska inte med eftersom jag är hemma i mitt kära Västergötland då =D. Vi har inte bestämt några dagar för nästa vecka, men det blir när det blir.

Tjing tjing, Carpe Diem


Hejsan hoppsan då...

... så det kan gå. Jag var ut och red en sväng i skogen idag. Lulla mest runt och njöt i skritt och trav, men insåg att man inte kan vara för avslappnad för då hänger man inte med vad som händer runt omkring. Innan jag ens hann tänka riktigt så låg jag på backen, men det gick faktiskt bra och det var inte så långt till backen som jag trodde *ha ha*. Fick lite ont i axeln, men det går ju över. Kom ju på benen fort igen, längde på ena lädret och hoppa upp och fortsatte hemåt.

Imorgon är det nya tag, då ska vi galoppera så håret fladdrar =).

Carpe Diem


Vecka 17

Nu har i princip hela vecka 17 passerat och vi har haft väldigt härligt vårväder, allra helst nu i helgen då temperaturen i princip nått upp till sommarvärme =).

I tisdags var jag ut och red en sväng, tog en tur i skogen och red längs Jädraån - insåg att skogen vaknat. Gjorde halt och satt och bara lyssna på fåglarna en stund - helt underbart. Efter skritt och trav i skogen hade lite halvt om halvt träning på den lilla ridbanann som ligger alldeles vid stallet. Öva en hel hög med halter och fick till ett par riktigt bra galoppfattningar. Även i onsdags hade jag Gigo, men då smet jag tidigare från jobbet och tog en härlig promenad istället. Jag åkte sedan direkt till sporthallen i Kungsgården för att lyssna på en självkänslaföreläsning med Anna som är kollega till Mia Törnblom. Jag gillar Mias böcker, hon har bra värderingar.

I torsdags var jag och styrketräna en sväng och fick med mig Johan *hi hi*. Det var riktigt skönt att träna, jag känner att jag mår bra, min nackvärk blir lite mindre märkbar.

Sen blev det äntligen fredag som innebar möten och en hel hög med uppgifter som jag får spinna vidare på imorgon måndag. Kvällen spenderade vi med goda vänner.

Följde med L till Österfärnebo på dressyrtävling igår, lördag. Härligt att ha hittat en vän med samma intresse =). Tyvärr gick det inte så bra på tävligen, Gigo dumma sig lite. Men Högbos dressyrlag div III kom på 3:e plats så det var ju kul. Det var en underbar dag, lite promenader med Gigo, tittade på några fina ekipage och en hel massa sollapande. Lyckades få lite färg i ansiktet och på armarna =). På kvällen bjöd Johan och jag in oss att grilla med hans föräldrar =) och vi spela lite yatzy där jag tydligen, enligt min tävlingsinriktade sambo, kom på tredje plats.

Idag har vi städat, tvättat, varit ute på promenad med Lova och Lottis runt i Barrsätra. Kikat på lite hus, just ja... Johan var och kika på ett sött litet hus igår. Vi får åka runt och kika på lite olika. Det är ju en rätt stor investering det där husköpet så man ska nog tänka både en och två gånger innan man bestämmer sig.

Va ut och sprang/jogga en sväng också och det gick riktigt bra, jag är hur nöjd som helst. Det var verkligen skönt.

Carpe Diem

Livets skola

Livet är att ge och ta,
Man behöver inte allt för att ha det bra.
Först kommer hälsan som är så värdefull,
en del orkar stå emot, medans andra faller omkull.

Lev livet på bästa sätt,
ibland blir det fel, men oftast rätt.
Var rädda om varandra,
döm ingen eller någon klandra.
Vi är alla lika värda på vår jord,
även dom som saknar styrka eller mod.

(av Marianne Olsson)

Skickar en extra tanke till J med familj idag - Carpe Diem!

Att vara eller att inte vara...

... det är en bra fråga, men jag vet att jag är från Vara. I alla fall från "Schlâtta" som man förmodligen skulle säga på riktig "Vâschötta"-dialekt *ha ha*.

Suttit i möte med konsulter från Aditro på eftermiddagen, jag tror bestämt jag måste lära mig att förstå tekniker lite bättre. Ekonomer och tekniker pratar liksom inte riktigt samma språk. Kanske ungefär som att försöka få en från Sthlm att förstå va en äkta bonne från Varaschlätta säger eller kanske från Skåne. Men med lite utbildning och hjälp från dessa konsulter ska det nog gå bra även för lilla mig =).

Men ikväll blir det lite underklädesparty i Hillsta med ett gäng hästtjejer, men först lite mat i maggen med älsklingen.

Carpe Diem

Trött

Det tar verkligen på krafterna att hålla på med häst en hel dag, har känt mig oerhört seg hela dagen och kände efter lunchen att blodsockret dippade en aning.

Påskaftons kvällen spenderade vi som sagt hemma hos Johans föräldrar - de är ju bara helt underbara =). Åkte bil dit, men promenerade hem. Påskdagens förmiddag ägnade vi åt en lång härlig promenad i det helt förträffliga vårvädret *tumme upp* och i vanlig ordning svullna mina fötter upp och jag fick lite skoskav. Fick stanna till hemma hos svägerskan (när vi nästan ändå var hemma) och låna lite plåster. Sedan blev det tvättstuga och jag var iväg en sväng till Järbo och planerade lite dressyrtävling med KRK. Kom i säng sent trots att jag hade behövt lägga mig redan vid 21, men det är aldrig fel med "kvalitetstid" tillsammans med älsklingen.

På självaste annandag påsk var jag uppe före tuppen för att följa med L till Hofors på dressyrtävling, LC:1:an gick okej (efter att tittat på filmen), men för mycket nervositet och stress är inte bra. LB:1:an däremot gick ju kanoners och det blev en fjärde placering för det duktiga ekipaget. Klockan tre åkte vi från Hofors, halv fem satte jag mig ner vid matbordet för att äta med Johans familj (vi blev ditbjuden en gång till under påskhelgen =) ). Ni är så mysiga.

Det var lite skumt att komma till jobbet efter fem dagars ledighet, men har förberett en massa inför imorgon då vi har kontorsdag och jag ska få äran att berätta om det ekonomiska läget *nähä*. Promenad till och från jobbet idag och sedan enbart slapp. L var hit och vi kika på filmen från igår =).

Vet inte om jag ska gymma eller gågga imorgon, kan ju gymma på lunchen på torsdag om jag cyklar till jobbet.

Nu är det natti - Carpe Diem!

P.S Just det ja... Europastegstävling på jobbet började igår och jag stegar på för fullt *hi hi*.

Glad påsk

Så var det återigen påsk och på självaste påskafton ska jag hem till svärföräldrarna på påskmiddag, fast i år är Johan med, förra året var han ju i Las Vegas och jag blev ditbjuden ensam.

Egentligen borde jag nog ha åkt sydväst och hälsat på mamma, bror, syster, pappa, mormor och många fler som står mig nära, men jag behövde vara långledig på "hemmaplan" så det får bli vid nästa långledighet. Däremot så var jag med L till Kungsgården igår när hon tävlade dressyr med Gigo. De kom 4:a med 66,7 % i LC:1, oj så nöjda vi var allihop och han var superfin.

Efter lite lunch och att L och jag tittat på filmen jag filmat från tävlingen gav jag mig ut och gåggade, det var skönt, men varmt. Kanske eventuellt var lite varmt klädd. Gågging-turerna liknar mer och mer joggingturer med små inslag av ett par tillåtna promenader.

Grillade för första gången hemma hos Lovas föräldrar, men vi knoppade av rätt tidigt.

Idag tog jag en tur på cykeln till stallet och red en sväng i skogen för att konstatera att det kommer ta en stund innan det torkar upp . Men det var härligt att höra vattnet brusa i Jädraån, fåglarna kvittra och känna doften av vår *mmm*.

Nä, nu ska jag ta och svida om till annat än ridkläder.

Carpe Diem - ta vara på dagen som är idag...

Carpe Diem

Life ain't always far...
Usch vad mycket tankar som far igenom skallen nu, jag känner med dig.

Det finns en dikt, minns inte exakt hur den lyder, men gör en egen tolkning av den:
"Gårdagen var igår och är förbi, låt den passera
Morgondagen är imorgon, framtiden kan du inte göra något åt
Men dagen som är idag, den är din - ta hand om den och gör den till din"

Lev dagen, idag, som om det vore din sista, du vet inte vad som händer imorgon - CARPE DIEM!

Gågging

I med headsetet i telefonen och lurarna i öronen, sen ut på promenad i rask takt som sedan övergår till lite lätt jogging/löpning varvat med snabb walking. Tydligen har jag gåggat och är därmed "inne" enligt min svägerska =D. Idag körde jag även snabba löpintervaller. Verkligen hur skönt som helst. Läste i en iForm-tidning som jag har här hemma (nr 5/2007) att löpträning är bra för skelettet: "Varje gång du sätter foten i marken blir muskler, skelett, ledband och senor i benen lite starkare. Skelettet blir kraftigare för att kunna klara av stötarna när foten sätts i underlaget. Senor och benhinnor förstärks för att inte brista. Och ledbanden blir stramare och musklerna starkare för att klara av strapatserna."

Jag har nästan aldrig tyckt om löpning, mest nog för att mamma tränat på sådan hög nivå att jag blivit anti, men nu börjar känna ett sug efter nästa gång och det var väl det Blossom sa var motivation =D. Nog för att jag tycker bättre om att cykla eller ännu mer ridningen så är löpningen en oerhört enkel träning - och billig. Ett par bra skor räcker i princip, samt lite träningskläder...

Nä om jag skulle ta och göra mig klar för sängen så jag kan vara pigg imorgon. Att vara ekonom nu är tufft, men jag gillar utmaningar.
Carpe Diem!

RSS 2.0